so., 8. prosinec 2018 15:14

Šanci na Zlatý glóbus mají hudební filmy i dramata

5 nominací získal film Zrodila se hvězda 5 nominací získal film Zrodila se hvězda Zdroj: Facebook filmu
Los Angeles – Šestasedmdesáté udílení filmových cen Zlatý glóbus se kvapem blíží, a tak nastal čas, kdy se v Hollywoodu pravidelně oznamují nominace na letošní vítěze cen. Tento rok je konkurence veliká a favoritů je hned několik. O nominacích informovala organizace ve čtvrtek 6. prosince v Los Angeles.

Nejvíce šancí přiblížit se ocenění letos získal film Vice o bývalém a údajně nejmocnějším americké viceprezidentovi Dicku Cheneym. Film režíroval Adam McKay, který si za režii a scénář vysloužil nominaci za režii a zazářily v něm takové hvězdy jako Christian Bale, Amy Adams nebo Sam Rockwell. Všichni jmenovaní herci mají také možnost cenu získat. Zajímavostí je, že snímek Vice produkoval Brad Pitt. Do českých kin ale zatím nedorazil.

Druhý v pořadí získaných nominací se umístil film Zrodila se hvězda. Divácký hit doslova vyprodal jak česká, tak zahraniční kina a stal se fenoménem za necelé dva měsíce, kdy běží v kinech. Snimek vypráví příběh vysloužilého zpěváka (Bradley Cooper), který si pod křídla vezme nezkušenou, ale velmi talentovanou dívku Ally (Lady Gaga), ze které se postupem času stává hvězda světového formátu.

Cooper si snímek sám zrežíroval a získal tak nominaci jak za svůj herecký výkon, tak i za režii. Obrovským překvapením byl ale vynikající herecký (a samozřejmě i pěvecký) výkon zpěvačky Lady Gaga. Ta filmové kritiky natolik učarovala, že se o ní hovoří jako o favoritce nejen na Zlatý glóbus, ale dokonce i na Oscara. Titulní píseň Shallows si navíc zasloužila i nominaci na nejlepší song k filmu.

Stejný počet nominací jako film Zrodila se hvězda získal road movie Green Book o italsko americké jazzovém zpěvákovi, kterého ztvárnil Mahershala Ali a jeho bodyguardovi v podání Vigga Mortensena (oba mají šanci získat cenu) a historický snímek Favoritka o královně Anně a její služebné Abigail. Mezi favority samozřejmě nechybí ani film o Freddiem Mercurym a kapele Queen - Bohemian Rhapsody v čele s geniálním hercem Rami Malekem, který se zhostil nesmírně těžké úlohy ztvárnit právě frontmana světoznámé kapely.

Jak je vidět, letošní nominace válcují filmy hlavně s hudební tematikou a ceremoniál bude opravdu napínavý. Na to si ale musíme ještě počkat. Kdo prestižní ceny získá se dozvíme až 6. ledna 2019.

 

Zobrazeno 2026 krát
Naposledy upraveno: út., 11. prosinec 2018 00:35
Pro psaní komentářů se přihlaste