st., 11. prosinec 2019 14:48

Problémy s parkováním v Ostrově přetrvávají. Podle místních nepomohlo ani nové parkoviště

Řidiči parkují vozidla podél silnice. Nemají dostatek parkovacích míst Řidiči parkují vozidla podél silnice. Nemají dostatek parkovacích míst Zdroj: Dominik Hron
Ostrov – Obyvatelé ostrovského sídliště v ulicích Družební a Jungmannova každodenně marně hledají místa k zaparkování. Auta často odstavují podél silnice a doufají, že druhý den odjedou bez pokuty. I když nově vybudované parkoviště za jídelnou situaci zlepšilo, vyřešit se ji stále nedaří.

„Ve večerních hodinách tu nikdy není, kde zaparkovat," stěžuje si místní obyvatel Zdeněk Polomis, který volné místo sice našel, jak ale sám říká, dnes pouze výjimečně. „Ve všední den to bývá katastrofální, proto lidé parkují na nevhodných místech," vysvětluje a vzápětí dodává, že ačkoliv je takových lidí mnoho, za poslední dobu jich mírně ubylo. „Trochu pomohlo nové parkoviště, ale hlavně je to kvůli strážníkům, kteří jim často rozdávají vyrozumění a pokuty," uzavírá s tím, že sám raději parkuje u vzdálenějšího obchodního domu a počítá se zacházkou.

Městská policie však argumentuje tím, že z vlastní činnosti řeší pouze případy, které už opravdu ohrožují nebo omezují dopravu, jinak se věnují důležitějším věcem, jako je bezpečnost ve městě. „Problémy v Družební ulici si vytvořili především občané sami tím, že oznamovali jeden na druhého špatné parkování," obhajuje kroky strážníků velitel Ladislav Martínek. Dopravní přestupek museli letos řešit přesně 67krát. Dalšími se zabývala samostatně státní policie.

Takové starosti ale řidičům měly zmizet už začátkem září, kdy v ulici vzniklo 25 nových parkovacích ploch. Efektivní řešení podle místních nepřinesly.

Opačný názor zastává místostarosta Ostrova Marek Poledníček. „Myslíme si, že vybudování pětadvaceti nových míst, té situaci významně pomohlo, samozřejmě parkovacích míst nebude nikdy dost," říká. Další potenciál zhruba třiceti míst vidí v Družební ulici, kde město zatím nevlastní všechny potřebné pozemky. Pokračovat proto budou až za tři roky. „Letos se budeme věnovat tomu, abychom získali pozemky a předpokládáme, že roku 2021 bychom další místa přidali," uzavírá.

Obyvatelé v této ulici mají s nedostatkem míst dlouholeté zkušenosti. Petici sepsali už před dvěma lety, když reagovali na upozornění policie vylepené na dveřích domů, že jim za nesprávné parkování přijdou pokuty.

Zobrazeno 1043 krát
Naposledy upraveno: čt., 12. prosinec 2019 00:12
Pro psaní komentářů se přihlaste