po., 27. únor 2023 13:50

Nově vydané demo skupiny Linkin Park zní přesně tak, jak si to fanoušci přáli

Linkin Park - Meteora Linkin Park - Meteora Zdroj: Linkin Park
Po dlouhé odmlce skupina Linkin Park vypustila ke dvacátému výročí vydání jejich alba Meteora zapomenuté demo, které bylo pro album původně napsáno. Toto demo je unikátní hlavně kvůli tomu, že bylo plně nahráno i se všemi vokály frontmana skupiny Chestera Benningtona, který před více než pěti lety spáchal sebevraždu. K demu skupina přidala i animovaný videoklip. Fanoušci si znovuobjevené demo chválí, mnozí z něj skončili v slzách.

Od tragické smrti Chestera Benningtona, frontmana americké rockové a nu-metalové skupiny Linkin Park už uplynulo více než pět let. Budoucnost skupiny byla od té doby velmi nejistá. Nikdo přesně netušil, zda se od Linkin Park ještě někdy dočkáme další hudby. Své oddané fanoušky, kteří již dvě dekády v podstatě fanaticky poslouchají pořád dokola především první tři alba skupiny, se rozhodli Linkin Park odměnit něčím, co si od nich již dlouho žádali – svou hudbou. Členům skupiny se totiž podařilo najít jedno z dem, které bylo původně zamýšleno pro jejich druhou desku nesoucí název Meteora a které před skoro dvěma dekádami založili do pomyslného šuplíku a zapomněli na něj. Tenhle znovunalezený poklad se jmenuje Lost.

„Najít Lost bylo jako najít oblíbenou fotku na kterou jste zapomněli, že jste ji vyfotili. Jako by čekalo na ten pravý moment, aby se odhalilo,“ okomentoval znovuobjevení Lost rapper a kytarista skupiny Mike Shinoda na instagramovém profilu Linkin Park. Lost je unikátní hlavně kvůli stavu, ve kterém jej členové skupiny objevili. Tohle demo bylo totiž plně dokončeno i se všemi vokály legendárního Chestera Benningtona, z jehož andělského hlasu při poslechu až mrazí. Když byla tedy písnička již nahraná, přidala skupina ještě videoklip, který je seskládaný z útržků záznamů skupiny, jež jsou navíc překreslené do nádherné a stylizované animace.

Když Lost vyšlo, začala se na internetu objevovat videa fanoušků, kteří na písničku reagovali. Mnohým se z očí spustili slzy. „Je těžké znovu slyšet jeho hlas. Doslova mám z něj husí kůži,“ svěřil se jeden z reagujících, který na platformě YouTube vystupuje pod jménem Alex Hefner. „Část mě je trochu naštvaná, protože mám pocit, že kdyby to tehdy vydali, mohlo to pomoct obrovskému množství lidí se ztotožnit a umožnit jim nějaké vybití, aby neměli pocit, že je jejich bolest abnormální.“ dodal ještě Alex.

Staronová píseň Linkin Park také fanoušky šokovala tím, že i když ji skupina napsala před dvěma dekádami, pořád zní po zvukové stránce velmi aktuálně. Z melodie písně jde také rozhodně poznat, že byla psaná pro Meteoru. Skupina navíc ke dvacátému výročí vydání Meteory oznámila vydání její Deluxe edice, v jejímž tracklistu by se měla objevit také skladba Lost.

Zobrazeno 659 krát
Naposledy upraveno: po., 27. únor 2023 21:10
Pro psaní komentářů se přihlaste