Do dvanáctého ročníku ankety se zapojilo přes 900 restaurací, které postupně navštívili tzv. „tajní“ komisaři. Ti měli za úkol nejenom hodnotit kvalitu jídla, ale také vzhled interiéru. "Na hodnocení nejlepších restaurací je potřeba vnímat, že jde o porovnání známek za jídlo plus za obsluhu plus za interiér. To znamená, že podnik, který je desátý v absolutním hodnocení, tak je třeba pátý v samostatné kategorii jídlo, protože mu jeho pozici 'pokazila' obsluha nebo ztratil pár bodů v kategorii interiér, ale jídlo má perfektní," uvedl Pavel Maurer (zdroj: byznys.ihned.cz). Vyhlášení celé ankety pak proběhlo ve čtvrtek 30. listopadu.
O tom že ve vítězné restauraci vaří šéfkuchař, který je špička ve svém oboru není pochyb. Dříve vařil např. v londýnské michelinské restauraci L'Autre Pied nebo v brněnské KOISHI fish & sushi. Druhou příčku obsadila pražská restaurace Radisson Blu Alcron ve které připravuje jídla michelinský šéfkuchař Roman Paulus. Třetí pozice pak patří restauraci Terasa u Zlaté studně s kuchařem Pavlem Sapíkem.
Nejlépe z mimopražských restaurací se umístil na čtvrtém místě Miura hotel z Čeladné, šestou příčku pak obsadil brněnský Pavillon.