ne., 14. listopad 2021 13:45

Olomoucký stadion "vypískal" Michaela Krmenčíka

Michael Krmenčík Michael Krmenčík Zdroj: FAČR
Na přátelském utkání mezi Českou republikou a Kuvajtem nastoupil do základní sestavy, v poslední době velmi diskutovaný hráč Michael Krmenčík. Stadion s návštěvností pět a půl tisíce českého reprezentanta přivítal pískotem a "bučením". Ve stejném duchu Češi Krmenčíka hodnotili i během zápasu.

Olomouc- Ve čtvrtek 11. listopadu se na Andrově stadionu v Olomouci odehrálo mezinárodní přátelské utkání mezi Českou republikou a Kuvajtem. Domácí zdolali soupeře drtivým výsledkem 7:0. Čechům mělo utkání pomoci k rozehrání se před úterní kvalifikací na mistrovství světa, kde se střetnou s Estonskem.

Když se v den zápasu odhalila základní sestava České republiky, strhly se na sociálních sítích diskuze o postu hrotového útočníka, který obsadil, dnes již slávistický, Michael Krmenčík. Poté, co opustil plzeňskou Viktorii, kde strávil s přestávkami 9 let kariéry a přestoupil do Slávie, začal být Krmenčík velmi diskutovaným hráčem. Jeho sledovanost v negativním smyslu slova vyvrcholila 31. října, kdy nastoupil proti svému bývalému klubu Viktoria Plzeň. Krmenčík v pětiminutovém nastavení vstřelil gól do plzeňské sítě, rozběhl se pod plzeňský "kotel" a gól oslavoval ve velkém stylu. Plzeňanům se vysmíval. Porušil tak nepsané pravidlo, že gól vstřelený do sítě bývalého klubu se neslaví. Hrotový útočník pak nešetřil ani slovy v zápase proti Olomouci, kdy si na účet svého bývalého klubu s davem zaskandoval "zkurv*ná Plzeň" .

Když přijel do Olomouce za dva týdny po incidentu v zápase s Plzní, tentokrát ne v barvách Slavie, ale v barvách České republiky, možná nečekal takové přivítání, jaké ze strany českých fanoušků přišlo. Když moderátor uváděl jména hráčů, dostalo se každému vyvolanému potlesku. Jinak tomu ale bylo, když se ozvalo "s číslem jedenáct Michael Krmenčík". Dosud pozitivní publikum se proměnilo v pískající a "bučící" dav. Fanoušci nešetřili ani vulgarismy na účet hráče s číslem 11. Z reakcí bylo jasné, že i když by se stal hráčem zápasu, na sympatiích to nic nezmění, protože fanoušci hodnotili charakter, nikoli výkony.

Útočník v zápase předvedl špatný výkon a několikrát zahodil tutovou šanci, čímž si vysloužil další pískot od fanoušků. Nepomohlo mu ani to, že asistoval při jednom z českých gólů, a v šedesáté minutě šel střídat. V anketě hodnotící hráče zápasu dostal Krmenčík od fanoušů známku 4 . Ve fotbalovém prostředí již probíhají spekulace, že Krmenčíka v úterním kvalifikačním duelu proti Estonsku neuvidíme.

Zobrazeno 645 krát
Naposledy upraveno: út., 16. listopad 2021 11:57
Pro psaní komentářů se přihlaste