so., 13. květen 2023 22:52

Ondřej Palát se z MS v hokeji omluvil. Vedení reprezentace osloví Davida Kämpfa

Ilustrační fotografie Ilustrační fotografie Zdroj: Markus Spiske, Unsplash
Riga - Česká hokejová reprezentace zahájila Mistrovství světa 2023 v Rize a Tampere úspěšně. V pátečním zápase porazila Slovensko 3:2 a připsala si tak důležité tři body do tabulky. Hráči dnes dostali na výběr, jestli se chtějí zúčastnit tréninku na ledě, nebo v posilovně. Nyní se řeší doplnění soupisky. Ondřej Palát se ze zdravotních důvodů omluvil a o možném příjezdu Davida Kämpfa by mělo být jasno v neděli. Proti Slovensku se zranili Jiří Černoch a Filip Chlapík. Černoch by měl být v pořádku, ale nad zdravotním stavem Chlapíka visí otazník.

Předevčírem vypadli z play-off NHL New Jersey Devils, za které hrají i brankář Vítek Vaněček a útočník Ondřej Palát. Brankářská trojice České hokejové reprezentace je již určena, takže hokejová veřejnost začala spekulovat o příjezdu dvojnásobného vítěze Stanley Cupu Ondřeje Paláta. Ten však Česko na Mistrovství světa 2023 neposílí. „V play off ho trápilo menší zranění, takže se k nám bohužel nepřipojí. Ondra hrál poslední tři roky finále Stanley Cupu, je to jeden z našich nejlepších a nejvytěžovanějších hráčů v NHL, takže jestli se dá u někoho pochopit, že tento rok nepřijede, je to on," uvedl bývalý hokejista a v současné chvíli generální manažer České reprezentace Martin Havlát.

Havlát se během dnešního dne pokusí spojit s dalším hráčem NHL útočníkem Davidem Kämpfem, který s Torontem vypadl z play-off nejprestižnější hokejové ligy dnes. Kämpf posílil Český tým i na loňském Mistrovství světa, kde odehrál 6 zápasů a zazářil především v zápase o třetí místo, ve kterém vstřelil dva góly. Vzhledem k postupu Radka Gudase (Florida Panthers) a Martina Nečase (Carolina Hurricanes) do dalšího kola NHL by byl poslední možnou posilou ze zámoří útočník Dallasu Stars Radek Faksa. Dallas v tuto chvíli vede nad Seattlem 3:2 v sérii, takže Faksův příjezd je zatím pouze teoretický.

V úvodním zápase se Slovenskem se zranili dva útočníci. Jiří Černoch dnešní trénink vynechal, ale měl by být v pořádku. Otazník je u dalšího pokračování Filipa Chlapíka, který inkasoval nepříjemný zákrok na hlavu. Chlapíka čeká vyšetření a do nedělního utkání proti Kazachstánu pravděpodobně nenastoupí. Manažer týmu Milan Hnilička oznámil, že Česko podalo podnět na dodatečné potrestání Slovenského obránce Patrika Kocha, který Chlapíka zastavil podle rozhodčích bez faulu.

Český tým má stále dvě volné místa na soupisce. V Rize s mužstvem trénují mistr Extraligy s Třincem Daniel Voženílek a hráč San Jose Sharks Martin Kaut. Oba dva čekají na dopsání na soupisku, o kterém se rozhodne pravděpodobně zítra dopoledne po hovoru generálního manažera Havláta s útočníkem Kämpfem. Pokud by Chlapíkovo zranění bylo vážné, nebo se z reprezentace omluví Kämpf, je pravděpodobné, že se Voženílek, nebo Kaut objeví už v zápase proti Kazachstánu, který začíná v neděli v 19:20.

Zobrazeno 445 krát
Naposledy upraveno: ne., 21. květen 2023 17:29
Pro psaní komentářů se přihlaste