ne., 1. listopad 2015 19:15

Oslabená Plzeň zdolala Spartu

Plzeň - Dvanácté kolo domácí fotbalové ligy přineslo šlágr mezi Plzní a Spartou. Tabulka mluvila jasně, pokud Plzeň na domácí půdě zvítězí, dotáhne se bodově právě na vedoucí Spartu. I když Plzeň odehrála více než půlku zápasu v oslabení, byli to právě domácí, kdo bral tři body.

Letenští začali se stejně obměněnou sestavou, s jakou nastoupili v evropském poháru proti Schalke (2:2). Taktika s kanonýrem Lafatou na lavičce ovšem trenéru Sčasnému nevyšla. "Měli jsme v plánu rozhýbat obranu soupeře, jak se nám to povedlo proti Schalke," řekl pro iSport.cz, trenér Sparty. Sparta sice v prvním poločase pečlivě bránila a nepustila domácí téměř k ničemu, jenže jí to nebylo nic platné, když si sama žádnou větší šanci nevytvořila. Jediný závar před brankou Sparty v prvním poločase nastal po faulu brankáře Bičíka na plzeňského Ďuriše. Bičík dostal žlutou kartu, nicméně svoji chybu odčinil chycením následné penalty. Emocemi nabité derby vůbec nezvládl kapitán Plzně Procházka, který nesmyslně fauloval Matějovského a pět minut před koncem první půle musel po červené kartě do šaten.

Ve druhém poločase se předpokládala převaha Sparty, opak byl ale pravdou. V 53. minutě se ocitl v šanci Ďuriš a mohl napravit svůj nepovedený pokutový kop, jenže přestřelil. Na první gól se v derby čekalo až do 73. minuty, kdy střídající Baránek naskočil na Kovaříkův rohový kop a poslal domácí do vedení. Za deset minut oslabená Plzeň udeřila podruhé, když další střídající hráč, tentokrát Petržela, prostřelil sparťanského brankáře. Sparta už jen v 90. minutě kosmeticky upravila skóre na 2:1, když se trefil Juliš, ale na výhře Plzně to už nic neměnilo. "Podcenili jsme situaci ve druhém poločase a krutě jsme na to doplatili," dodal pro iSport.cz sparťanský Bičík.

To, že byl zápas velmi emočně vyhrocený, dokazuje i počet karet na obou stranách. Jedna červená a čtyři žluté karty na straně Plzně, sedm žlutých na straně Sparty. Plzeň se díky této výhře dotáhla do čela tabulky a dělí se se Spartou o první pozici.

Zobrazeno 2121 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 16:43
Pro psaní komentářů se přihlaste