čt., 14. duben 2016 18:18

Petra Kvitová představila nového trenéra

ČR - Světová sedmička a česká jednička Petra Kvitová má do konce sezóny nového kouče. Stal se jím František Čermák. Kvitová letos po neúspěšném Australian Open ukončila po sedmi letech spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou.

Bez trenéra byla Petra skoro tři měsíce, během nich odehrála sama 4 turnaje. Františka Čermáka si Kvitová vzala s sebou do USA na Indian Wells jako sparingpartnera, a poté mu nabídla roli kouče. Čermák podle svých slov neváhal ani minutu a nabídku s radostí přijal. „Franta je dobrý člověk a myslím, že bude i dobrý trenér. Zkušenosti z tenisu má,“ vyjádřila se o novém kouči Petra.


Čermák dosud nikoho netrénoval, avšak v tenisu byl úspěšný ve čtyřhrách, na okruhu ATP World Tour vyhrál 31 deblových turnajů a v roce 2013 vyhrál spolu s Lucií Hradeckou smíšenou čtyřhru na Roland Garros. Na okruhu ATP působil více než šestnáct let a v deblovém žebříčku dosáhl nejvýše 14. místa (2010).


Začátek sezony se Kvitové moc nepodařil. Čtrnáct prohraných zápasu a šest vítězných – taková je prozatímní bilance. Kvitová věří, že s novým trenérem se může tenisově i osobně posunout dál. S novým koučem Čermákem se poprvé představí příští týden ve Stuttgartu, kde bude hrát na antuce v hale.

Zobrazeno 1947 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:28
Pro psaní komentářů se přihlaste