pá., 5. říjen 2018 00:03

Petra Kvitová si pošesté zahraje na Turnaji mistryň

Kvitová na Turnaji mistryň v roce 2015 Kvitová na Turnaji mistryň v roce 2015 Zdroj: straitstimes.com
Peking – Česká tenistka Petra Kvitová se díky výhře Kateřiny Siniakové ve 3. kole turnaje v Pekingu nad Nizozemkou Kiki Bertensovou dostala mezi elitní osmičku, která se koncem října v Singapuru utká o vítězství na Turnaji mistryň.

Pro rodačku z Bílovce je to již šestá účast na tomto prestižním turnaji, když při své první účasti v roce 2011 dokázala v Turecku dokonce celý turnaj ovládnout díky finálové výhře nad Běloruskou Viktorii Azarenkovou. Aktuální světová čtyřka dokázala v letošní sezóně vyhrát pět titulů a sice v Petrohradu, Dauhá, Praze, Madridu a Birminghamu, což z ní dělá nejúspěšnější tenistku na okruhu. Na grandslamech se ji ovšem příliš nedařilo a nejdále došla do třetího kola na US Open a Roland Garros. Na oblíbeném Wimbledonu skončila dokonce již v 1. kole na raketě Aljeksandry Sasnovičové z Běloruska stejně jako v Austrálii, kde nestačila na Němku Andreu Petkovičovou.

Siniakovou čeká ve čtvrtfinále Dánka Wozniacká

Na Kateřinu Siniakovou, která v prvním vzájemném duelu proti Kiki Bertensové vyhrála 6:4, 6:3 čeká v dalším kole pekingského turnaje Dánka Caroline Wozniacká. Světová dvojka si dnešním vítězstvím nad Estonkou Anett Kontaveitovou 7:5, 6:4 také zajistila postup na Turnaj mistryň a je po loňské šampionce Simoně Halepové a Petře Kvitové již pátou známou účastnicí tohoto turnaje, který se tento rok naposledy koná v Singapuru, protože od příštího roku se mění místo konání na čínský Shenzhen. Mezi kvalifikovanými je také předloňská finalistka turnaje Němka Angelique Kerberová a nedávná vítězka US Open Japonka Naomi Ósakaová. Celková dotace turnaje v Singapuru je sedm milionu dolarů, přičemž vítězka získá 1,850,000 a na poraženou finalistku čeká odměna ve výši 700,000.

Plíšková zůstává na posledním místě zajištující účast v Singapuru

Bývalá světová jednička v Pekingu nestačila na Wang Čchiang, se stejnou soupeřkou prohrála po týdnu, kdy se střetly ve Wu-chanu. Po prohraném prvním setu měla česká dvojka ve druhém setu šanci na srovnání průběhu zápasu, když vedla již 4:1. Dvacátáosmá hráčka světového žebříčku ale průběh druhé sady dokázala otočit a vyhrála 4:6, 4:6. Rodačka z Loun tak zůstává na posledním místě zajištující účast na závěrečném turnaji v Singapuru. Plíšková si drží náskok deset bodů před soupeřkou Kateřiny Siniakové z 3. kola Kiki Bertensovou.

Zobrazeno 1854 krát
Naposledy upraveno: so., 6. říjen 2018 19:18
Pro psaní komentářů se přihlaste