ne., 21. říjen 2018 21:56

Plíšková si v rámci Turnaje mistryň připsala první výhru, Kvitová padla

Oslavující Karolína Plíšková Oslavující Karolína Plíšková Zdroj: Reuters
Singapur – V Singapuru odstartoval vrchol letošní tenisové sezony, prestižní Turnaj mistryň. Obě české tenistky zasáhly do turnaje hned v prvním hracím dni. Česká jednička Petra Kvitová nestačila na Ukrajinku Elinu Svitolinovou, naopak Karolína Plíšková si vyšlápla na obhájkyni titulu Dánku Caroline Wozniackou.

Vítězka turnaje z roku 2011 Petra Kvitová nevstoupila do utkání vůbec dobře. Hned při svém prvním servírovacím gemu nabídla Svitolinové tři brejkboly, přičemž Ukrajinka proměnila třetí v pořadí a ujala se tak vedení 1:0. Česká tenistka zabojovala a především díky skvělému returnu srovnala stav na 1:1. Dále si obě tenistky podání stabilně držely až do šestého gemu. Kvitová ovšem postupně kupila nevynucené chyby, navíc se nemohla spolehnout ani na svůj servis. Ukrajinka v sedmém gemu podruhé v utkání prolomila podání české jedničky. A vzápětí potvrdila získaný brejk při svém vlastním servisu – 5:3. První set následně česká hráčka ukončila dvojchybou. Elina Svitolinová se tak mohla radovat ze zisku prvního dějství v poměru 6:3. Česká tenistka následně kurt opustila a zmizela do útrob stadionu.

Kvitová vstup do turnaje nezvládla

Druhou sadu načala svým podáním ukrajinská tenistka, která se hned zkraje setu dostala do vedení 1:0. Následně Kvitová při svém servisu srovnala s Ukrajinkou krok. Češka si ve třetím gemu při podání Svitolinové vypracovala dokonce dva brejkboly, ale ani jeden nedokázala proměnit. Ukrajinka předváděla precizní tenis a oproti Češce nechybovala. V šestém gemu se Svitolinová dostala k rozhodujícímu brejku a znovu prolomila podání své soupeřky. Následně si Ukrajinka podržela své podání a druhou sadu ovládla v poměru 6:3, celkově tedy dvakrát 6:3.

Svitolinová si díky výhře nad Petrou Kvitovou připsala první bod do tabulky Bílé skupiny. Kvitová s Ukrajinkou prohrála teprve podruhé v kariéře. Před dnešním kláním se dokonce proti Svitolinové pyšnila obdivuhodnou šňůrou sedmi výher v řadě.

„Nemám pocit, že jsem hrála tak špatně, jak to vypadalo podle skóre. Měla jsem pár šancí při jejím podání, ale nedokázala jsem to dotáhnout. V těch chvílích servírovala fakt dobře, byla hrozně konzistentní. Nedala mi nic jen tak,“ ohodnotila utkání Petra Kvitová.

Karolína Plíšková porazila obhájkyni Wozniackou

Radost českým fanouškům přinesla alespoň Karolína Plíšková, která si poradila se světovou dvojkou, Dánkou Caroline Wozniackou. Šestadvacetiletá Češka se sice na vrchol sezony pro osm nejlepších tenistek kvalifikovala až mezi posledními, ale hned v prvním zápase svým protihráčkám ukázala, že s ní musí počítat.

Plíšková do utkání nastoupila s obvázaným pravým lýtkem, ale to ji ve hře nelimitovalo. Druhý duel Bílé skupiny zahájila Dánka svým podáním, které si udržela a dostala se do vedení 1:0. Plíšková se ocitla v problémech hned v následujícím gemu, když své protihráčce nabídla dva brejkboly. Češka ale ukázala svou sílu, jelikož hrozící brejk zažehnala. Dále byl první set v režii Karolíny Plíškové. Česká tenistka se zásluhou své přesné agresivní hry dostala do vedení 5:1. Dánka stav sice zkorigovala při svém podání na 5:2, ale to Plíškové nezabránilo v zisku první sady. Česká tenistka pro sebe získala první dějství v poměru 6:2.

Druhý set zahájila svým servisem opět Dánka, přičemž se Plíšková činila. Česká tenistka své soupeřce sebrala servis hned zkraje setu, což se později ukázalo jako zásadní rozdíl. Plíšková následně brejk při svém vlastním podání potvrdila, díky čemuž odskočila své soupeřce na 2:0. Obě aktérky utkání si následně své podání držely, a tak Plíšková za stavu 5:4 servírovala na vítězství v zápase. V závěru se Češka ještě dostala do problémů, jelikož musela odvracet hned dva brejkboly. Situaci ale ustála a utkání ukončila jak jinak než pro ni typickým esem. Plíšková si díky tomuto vítězství připsala první bod do tabulky Bílé skupiny.

V úterý se Plíšková střetne se Svitolinovou, Petra Kvitová pak s Wozniackou. Na český souboj dojde ve čtvrtek, přičemž se může rozhodovat o tom, kdo postoupí ze skupiny. Na vítězku celého turnaje čeká odměna v podobě dvou milionů dolarů.

Zobrazeno 1747 krát
Naposledy upraveno: st., 24. říjen 2018 11:53
Pro psaní komentářů se přihlaste