pá., 3. duben 2015 11:29

Pořadatelé TI 5 hlásí vyprodané lístky

E-sporty si pomalu ale jistě dobývají své místo ve světě zábavy. Své o tom ví pořadatelé The International, celosvětového turnaje ve hře Dota 2, který se koná od 3. do 8. srpna v Key Aréně v Seattlu. Pátý ročník této akce slibuje mnohé, nicméně šanci užít si ji naživo už nedostanete. Vstupenky na turnaj totiž zmizely během několika minut.

Zatímco vývojářská firma Valve oznámila konání turnaje už v lednu, lístky šly do prodeje sedmadvacátého března. Šestidenní vstupenky v ceně devadesáti devíti dolarů fanoušci vykoupili během první fáze prodeje za šest minut. Druhá fáze prodeje trvala jen čtyři minuty. Prodej ovšem nezahrnoval VIP vstupenky, které se tento rok podle informací od Valve ani prodávat nebudou.

Nejasnosti ovšem panují v televizní sportovní stanici ESPN. Ačkoli zákulisní zdroje uvádí, že vedení vysílání minulého ročníku považovalo za úspěch, prezident John Skipper se k vysílání e-sportů nevyjadřoval zrovna nadšeně. „Není to sport, není to soutěž. Převážně se zajímám o pokrytí opravdových sportů," uvedl s odstupem několika měsíců. Událost navíc vyvolala překvapivé reakce mezi pravidelnými diváky tohoto kanálu. Sociální sítě a oficiální stránky ESPN se plnily zmatenými, někdy dokonce i pohoršenými komentáři. Spekuluje se, že právě kvůli těmto ohlasům stanice váhala s vysíláním dalšího ročníku. Podle zákulisních zdrojů ale vedení úspěch prodeje přesvědčil o výhodnosti celé akce.

Celková výhra turnaje pro tento rok ještě nebyla stanovena, očekává se ale pokoření loňských desíti milionů dolarů. Pozvánky pro týmy ze všech koutů světa se budou rozesílat v průběhu dubna. Pořadatelé plánují trumfnout loňskou sledovanost, kdy The International sledovalo více než dvacet milionů diváků.

zdroj, foto: dota2.com/international/overview

Zobrazeno 1294 krát
Naposledy upraveno: čt., 9. duben 2015 13:36
Pro psaní komentářů se přihlaste