út., 28. únor 2023 19:00

Predátor se stává kořistí. Nová série You obsazuje nejvyšší příčky sledovanosti

Penn Badgley jako Jonathan Moore Penn Badgley jako Jonathan Moore Zdroj: twitter.com/YouNetflix
Populární seriál You, který měl svou premiéru již v září roku 2018, se po roce a půl vrací na Netlix se čtvrtou sérií. Je stejně tajemná a vražedná jako ty přecházející. Jedna věc je tu ale jinak. Obětí stalkingu se v této sérii stává samotný Joe.

Hlavní postava seriálu Joe Goldberg (Penn Badgley), nyní vystupující pod jménem Jonathan Moore, se vydává hledat svou nynější lásku Marianne (Tati Gabrielle) do Francie. Poté, co z ní vycítí hrůzu z jeho osoby, se vydává do Anglie a nechává tak celý svůj dosavadní život za sebou. Chce začít znovu, přesvědčit Marianne, že je jiný a lepší, a proto začíná pracovat jako univerzitní profesor. Pronajme si byt, do sklepa si ovšem nepořídí své sklěnené vězení, dokonce si ani nehledá nový objekt své touhy, a všechno se zdá být na nejlepší cestě k úspěchu. Svým kolegou Malcolmem (Stephen Hagan) je však vtažen do skupinky londýnské smetánky, a když se jedno z jejich dostaveníček zvrtne a Joe u sebe doma ráno nalezne Malcolma probodnutého nožem, je mu jasné, že jeho plán na klidnější život nevyjde. Z noci si nic nepamatuje, těla se zbaví a chce jít dál, jenže v momentě, kdy mu přijde textová zpráva s již ikonickým obsahem „Hello, you.“, pochopí, že se karty obrátily a nyní se on sám stává obětí svých dřívějších činů. Joe zároveň odtuší, že vrahem a jeho stalkerem musí být někdo z jeho nové skupiny přátel. Jenže on nemá ponětí kdo.

V této série z Joea stává kladná postava, snaží se zabránit dalším vraždám a najít jejich viníka, přičemž se sbližuje s celou skupinkou zbohatlíků, a především se svou sousedkou Kate (Charlotte Ritchie), do které se výjimečně snaží nezamilovat.

V první části čtvrté série přichází rozuzlení nejdůležitější z dějových linek a Joeův stalker je odhalen. I přesto však v sérii zůstává spoustu nedořešených otázek a další přibyly poté, co Netflix na svých sociálních sítích zveřejnil upoutávku na pokračování, kde se objevuje mimo jiné i krátký záběr na Joeovu exmanželku Love (Victoria Pedretti), která má být již po smrti. Teorie ohledně jejího návratu nebo také možnosti, že celá první část čtvrté série byl jenom Joevův sen, se šíří napříč Tiktokem a Instagramem. Odpovědi na tyto otázky a dohady přinese Netflix 9. března.

Zobrazeno 511 krát
Naposledy upraveno: čt., 2. březen 2023 10:52
Pro psaní komentářů se přihlaste