st., 13. březen 2019 23:31

Překvapení se nekonalo. Lyon pětkrát inkasoval a utkání se dohrávalo v exhibičním duchu

Trefil se i sváteční střelec Gerard Pique Trefil se i sváteční střelec Gerard Pique Zdroj: Oficiální instagram FC Barcelona
Barcelona – Po Messiho penaltě a gólu Countinha se šlo do šaten za poměrně rozhodnutého stavu. Lyon však dokázal snížit a zápas zdramatizovat. Závěr utkání pak nabídl gólovou přehlídku Katalánců. Barcelona zvítězila v odvetném zápase 5:1 a postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Po prvním velmi vyrovnaném vzájemném zápase v Lyonu čekala fotbalová veřejnost další tuhý boj. Na horkou půdu do Barcelony přijel francouzský Qlympique, tentokrát i se svým nejlepším střelcem Nabilem Fekirem.

Zápas probíhal podle predikovaného scénáře. Barcelona držela míč na kopačkách a Lyon čekal na trhliny v obraně Katalánců. V 17. minutě nastal první klíčový okamžik zápasu, když se v pokutovém území k zemi poroučel Suaréz a argentinský kouzelník nařízenou penaltu proměnil legendární „Panenkou“. Ve 31. minutě se dostal do obrovské šance Suaréz, který krásně našel osamoceného Countinha a naservíroval mu tak pochoutku na zlatém podnose, která se nedala odmítnout. Lyon tahal celou první půli za kratší konec a do kabin se šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Ve druhém dějství převzali otěže hry hosté z Lyonu, což vyústilo v gól Tousarta v 58. minutě, ten se dokázal nejlépe zorientovat v nepřehledné situaci a míč uklidil za záda ter Stegena. Olympique tak dokázal zápas přeci jen zdramatizovat, nicméně v 78. minutě to byl opět maličký Argentinec, který vymazal obránce Lyonu a střelou svoji slabší nohou zasunul míč do brány – 3:1. V závěru utkání to byl opět režisér Messi, který zinscenoval krásnou nahrávku na Piquého a ten nabízenou šancí nepohrdnul. O pár chvil později mohla na Camp Nou vypuknout definitivní euforie, když výhru domácích zpečetil střídající Ousmane Dembelé – 5:1.

Barcelona dokázala navázat na dobré výkony ze španělské ligy a francouzskému Lyonu uštědřila pětigólový debakl. V ulicích Barcelony se může tančit, poněvadž Katalánci postupují do čtvrtfinále nejprestižnější klubové soutěže.

 

Zobrazeno 1327 krát
Naposledy upraveno: čt., 14. březen 2019 08:53
Pro psaní komentářů se přihlaste