po., 24. říjen 2016 15:37

Proběhla další PechaKucha Night v Ostravě

PechaKucha Night Ostrava 2016 PechaKucha Night Ostrava 2016 Zdroj: https://www.facebook.com/PechaKuchaNight/
Ostrava - V sobotu 22. října se v Ostravě již po několikáté konala PechaKucha Night, tentokrát v rámci Marketing festivalu. Každým rokem se tato akce stěhovala po celém městě z místa na místo, až se nakonec po Domu Umění, klubu Fabric nebo třeba Evangelickém Kristově kostele usadila v Dolní oblasti Vítkovice v nádherné a zrekonstruované multifunkční aule Gong.

PechaKucha Night je projekt pořádán Pecha Kucha Ostrava o.s., což je společnost složená z mladých nadšenců, kterými jsou Štěpán Bednařík, Leontýna Jurigová, Filip Košťálek a Kristýna Lindovská. Má původ v Japonsku, odkud také pochází zvláštní název „peča kuča“, v japonštině používáno jako citoslovce pro konverzaci. Volně přeloženo by to znamenalo něco jako „Noc tlachů“. Podstatou celé akce je představit publiku svůj nápad, který je zejména z oblasti fotografie, filmu, designu, hudby, architektury a jiné formy vizuálního umění. Tento nápad může pocházet jak z hlav už známých a zavedených znalců, tak také z hlav úplně neznámých a začínajících umělců. Prezentace každého z účinkujících je ve formátu 20x20, což znamená, že si každý z prezentujících připraví 20 obrázků, u kterých se vždy zastaví na 20 vteřin. Tímto formátem se pořadatelé snaží zamezit tomu, aby se diváci začali nudit. Zároveň tím poskytují dostatečný čas na to, aby byl každý z vystupujících schopen smysluplně představit svůj projekt. "Atmosféra je hodně uvolněná, lidé se chodí pobavit a zároveň dovědět něco nového," uvedl Štěpán Bednařík pro Internetový deník pro kulturu a umění Ostravan.cz.

Letos se na ostravské PechaKucha Night představili například Lucie a Nicole Ehrenbergerovy – blogerky ze stránky A Cup Of Style, zástupci projektu Elite Bloggers, fotografka Michaela Karásek Čejková a další. Takže pokud už delší dobu přemýšlíte jak a kde dát světu vědět o svém nápadu, třeba právě příští PechaKucha Night bude tím pravým místem. A pokud nejste z Ostravy, nezoufejte, máte šanci se zúčastnit v dalších 660 městech po celém světe, mezi která patří například i Olomouc a Praha. 

Zobrazeno 2043 krát
Naposledy upraveno: st., 26. říjen 2016 17:08
Pro psaní komentářů se přihlaste