po., 5. listopad 2018 12:46

Probíhá Týden vědy a techniky

Týden vědy a techniky Týden vědy a techniky Zdroj: Akademie věd České republiky
Česko – Akademie věd České republiky v týdnu od 5.11.-11.11. pořádá už 18. ročník Týdne vědy a techniky. Po celém Česku je pro návštěvníky největšího vědeckého festivalu AV ČR připraven bohatý program, jehož součástí jsou přednášky, workshopy, filmové projekce, výstavy nebo science show.

Letošní rok je spojen se slavením výročí 100 let našeho státu. Toto se nevyhnulo ani Týdnu vědy a techniky. Téma 18. ročníku je totiž období 1918-2018: Století české vědy. Účastníci festivalu tak mohou zjistit přínosné informace a zajímavosti z doby, která formovala český národ, jak jej známe dnes.

Program pro širokou veřejnost

Na své si podle organizátorů přijde široká veřejnost. Program je totiž pojatý tak, aby zaujal nejen vědecké nadšence a studenty přírodních věd, ale například i rodiny s dětmi. V rámci programu organizátoři připravili i tematickou únikovou hru, ve které bude možnost připomenout si řadu významných českých událostí.

Akce probíhají po celém Česku

Týden vědy a techniky se koná po celé ČR. V Olomouci se zájemcům naskýtá možnost navštívit přednášky a workshopy v prostorách Univerzity Palackého nebo Pevnosti poznání. Astronomičtí nadšenci si mohou udělat výlet do nedalekého Prostějova, kde bude v případě dobré viditelnosti probíhat pozorování noční oblohy. Největší část festivalu je ale soustředěná v Praze, kde během týdne probíhá přes 400 akcí.

Vstupné se neplatí, na většinu akcí je ale potřebná registrace. Kompletní seznam akcí je k dispozici na oficiálním webu www.tydenvedy.cz.

 

Zobrazeno 1446 krát
Naposledy upraveno: so., 10. listopad 2018 18:25
Pro psaní komentářů se přihlaste