út., 2. květen 2017 20:59

Profesionální cestoval Klega: Chci lidi inspirovat a ukázat jim, jak si splnit své sny

Pavel po zdolání hory Svaté Kateřiny - nejvyšší hory Egypta Pavel po zdolání hory Svaté Kateřiny - nejvyšší hory Egypta Zdroj: www.paveladventurer.com
Před 2,5 lety si Pavel Klega alias Pavel Adventurer sbalil věci a odjel do světa plnit si své sny, a to stopem. Nyní procestoval již 23 zemí a při svých cestách urazil víc než 22 tisíc kilometrů. O svých nevšedních zážitcích z cest píše blog a natáčí videa. Po únorovém příjezdu domů také vyrazil napříč českými městy se svou přednáškou o jeho dobrodružstvích.

Život Pavla Klegy byl naprosto normální. Vystudoval vysokou školu, našel si zaměstnání a tvrdě pracoval. Ve svých 28 letech se ale rozhodl vykročit ze své komfortní zóny a změnit svůj život od základů. Dal výpověď, rozešel se s přítelkyní a vyrazil na cesty. Symbolicky ze svého rodného města Hlučína u Ostravy.

Stopem projel 23 zemí od Evropy, přes Blízký východ až po Afriku. Stopl 290 aut a v zahraničí byl dohromady 890 dní. Během svých cest získal spousty přátel a cenného materiálu pro svou videotvorbu, kterou publikuje na YouTube, kde mapuje různé kultury.

Ze zdravotních důvodu se letos v únoru rozhodl první etapu své cesty kolem světa ukončit. K návratu ho přiměly problémy se zády, které začaly za jeho pobytu v Súdánu. Pavel nechce čas v Čechách strávit pouze léčením svých zad, vedle toho se rozhodl projet česká města a říct lidem o svých zážitcích amotivaci vydat se na cestu kolem světa. Do dnešního dne stihl navštívit již Zlín, Prahu, Pardubice, Ostravu a Brno. Na svém programu má ještě ale devět měst, které zahrnují i Olomouc.

 

3.5 Hlučín
9.5 Liberec
10.5 Olomouc
16.5 České Budějovice
17.5 Plzeň
18.5. Ústí Nad Labem
29.5. Hradec Králové
21.6. Chata Prašivá u FM
4.10 Praha (Křest knihy)

 

Zkušenosti z cest můžete sledovat také na blogu www.paveladventurer.com.

Zobrazeno 2527 krát
Naposledy upraveno: po., 8. květen 2017 21:05

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste