út., 8. březen 2016 19:40

Balaton Sound 2016 láká na zvučná jména elektronické hudby

Maďarsko - Pořadatelé jubilejního desátého ročníku festivalu Balaton Sound oznámili další zvučná jména z letošního programu.K atraktivním hvězdám festivalu jakými jsou třeba Macklemore & Ryan Lewis, Armin Van Buuren, Dimitri Vegas se připojilo dalších šestnáct neméně zvučných jmen.
Ohlédnutí za minulým ročníkem Balaton Sound www.balatonsound.cz


Balaton Sound se řadí k největším evropským open air festivalům zaměřeným na elektronickou hudbu. Svůj název získal podle místa dění – tedy jižního břehu maďarského jezera Balaton. Premiéru měl v roce 2007 a během několika málo let si vydobyl pevnou pozici. Pravidelně na něm hrají neznámější dýdžejové z celého světa ale i nové talenty elektronické hudby. Festival každoročně přiláká přes sto tisíc fanoušků elektra.


V prosinci organizátoři ohlásili první jména: A$ap Ferg, Armin van Buuren, Fritz Kalkbrenner, Hernán Cattáneo, Lost Frequencies, Macklemore & Ryan Lewis, Oliver Heldens, Paul van Dyk, Robin Schulz and W&W.
Dnes k nim do programu přibylo dalších šestnáct hudebníků:
Adam Beyer
Adriatique
Alan Fitzpatrick
Alan Walker
Dixon
Don Diablo
Feder
GTA
HVOB
Kraak & Smaak (live band)
KSHMR
Madcon
Martin Solveig
Matador
Nervo
The Game

Letošní ročník bude už tradičně hostit plážový resort Zamárdi. Mezi 6. a 10. Červencem se návštěvníci mohou těšit na pětidenní party na pláži.


V roce 2013 festival bodoval v prestižních evropských cenách European Festival Award - získal ocenění jako nejlepší evropský festival v kategorii Best Medium-Sized Festival (největší festival střední velikosti). Zlevněné vstupenky jsou k dispozici už jen do 15. března 2016 na www.balatonsound.cz. Pětidenní permanentka se pohybuje kolem 175 eur.

Zobrazeno 1817 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:35
Pro psaní komentářů se přihlaste