čt., 5. prosinec 2019 11:28

Řidiči na Teplicku se musí připravit na další dopravní komplikace

Mosty na průtahu městem Mosty na průtahu městem Zdroj: iDNES.cz
 Řidiči na Teplicku se musí připravit na další dopravní komplikace. ŘSD plánuje v následujícíh třech letech strhnou oba mosty na hlavním průtahu lázeňským městem.

Není to tak dlouho, co silničáři ukončili rekonstrukci mostů vedoucí nad Zámeckou zahradou. Během oprav přišli na to, že oba mosty jsou v horším stavu, než se předpokládalo. Auta v místě jezdí pouze v jednom jízdním pruhu každým směrem. Je to z důvodu ochrany mostů před nechtěnými vlivy dopravy na stav jejich konstrukce,“ uvedla pro iDnes mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

Oba mosty musí k zemi

Poškození mostů je vážné, proto ŘSD rozhodlo o jejich demolici. Chtěli bychom průběh rekonstrukce vymezit ve dvou stavebních sezonách, tedy každý rok jeden most, a to v letech 2021 a 2022," pro Aktuálně.cz uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Jestli bude možné vést dopravu na jednom mostě v obou směrech zjistí nová projektová dokumentace.
Primátor města Teplice předpokládá, že na místě bude docházet k dopravním komplikacím. Mosty jsou totiž součástí důležité komunikace I/8 spojující Lovosice s Teplicemi a Dubím. Cesta dále pokračují k německým hranicím na Cínovci.

Na kolik demoliční a stavební práce vyjdou zatím není jasné. Odpověď bude součástí dokumentace ŘSD. Ta by měla být hotová na jaře roku 2020.

Zobrazeno 921 krát
Naposledy upraveno: pá., 6. prosinec 2019 17:41
Pro psaní komentářů se přihlaste