ne., 2. prosinec 2018 03:59

Světla rozzářila Prostějovský vánoční stromek

Vánoční strom na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově Vánoční strom na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově Zdroj: Foto autor
Prostějov - Stejně jako každý rok na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově slavnostně rozsvítili vánoční stromek, tentokrát se jednalo o douglasku. Shromáždění kolem vánčního stromku bylo naplánováno na páteční pátou hodinu odpolední. Během něho pořadatelé sdělili veřejnosti jméno stromu, ale také si s ní zazpívali.

Letos poprvé radnice vyhlásila anketu, ve které lidé mohli navrhnout jméno pro strom. Prostějovští radní vybírali z celkového počtu 161 návrhů a z nich se rozhodli pro dva finální. Na pódiu během vyhlašování stály i maminky se svými dětmi, které vítězná jména vybrali. „Vybrali jsme jméno Charlotta, což bylo jméno manželky našeho prvního prezidenta. Oslovilo nás hlavně proto, že tento rok slavíme století od vzniku Československa,“ řekla náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová. Jméno se jim příhodné zdálo také proto, že se douglaska nachází hned vedle sochy T. G. Masaryka. „Bude to Sněhulka", vzkázala druhá maminka. Následně se nechala slyšet Sokolová, že ke jménu přidali ještě pohádkové „první". 

Před samotným rozsvícením se svojí řečí také vystoupili primátor František Jura a muzikálová zpěvačka Magda Malá. Ta měla na starost program po rozzáření stromu, při kterém spolu s návštěvníky zpívala koledy a jiné písně. Charlotu Sněhulku I. na náměstí můžete potkat až do ledna.

Zobrazeno 1629 krát
Naposledy upraveno: čt., 6. prosinec 2018 18:51
Pro psaní komentářů se přihlaste