st., 13. březen 2019 14:17

S blížící se premiérou Hry o trůny přicházejí nové informace

Jon Snow a Daenarys Targaryen Jon Snow a Daenarys Targaryen Zdroj: HBO
New York - Už za měsíc, přesněji v neděli 14. dubna, vypukne na televizních obrazovkách finální řada seriálového hitu Hra o trůny. Americká produkční stanice HBO až do nedávna držela veškeré novinky z natáčení v naprostém utajení. Vše se změnilo minulý týden, tedy v úterý 5. března s příchodem prvního oficiálního traileru.

Několik kratších upoutávek již vyšlo v průběhu posledních měsíců, až na pár vteřin záběrů však nikdy nepřinesly odhalení žádných celých scén. Za týden od uveřejnění 5. dubna na YouTube kanále stanice stihl trailer nasbírat už, pro seriály rekordních, 43 milionů shlédnutí. V průběhu necelých dvou minut připravuje diváky především na návrat známých postav a největší bitvu v historii televizních, či filmových klání. „Bitva o Zimohrad bude tou nejdelší bitvou v historii. Nejblíže k délce naší bitvy, má souboj o Helmův žleb z filmu Pán prstenů: Dvě věže, který má téměř 40 minut. Je až neuvěřitelné, že bitva o Zimohrad bude ještě delší,“ prohlásil režisér několika epizod Michael Sapochnik.

Vedle několika fotografií hlavních hrdinů spatřila světlo světa také konečná informace o délce jednotlivých dílů. Podle původních informací se zkrácená řada měla podobat šesti klasicky dlouhým filmům. Uživatelé sociálních sítí tak vyjadřují svou nespokojenost po oznámení stopáže všech epizod. Jako první získal server Watchers on the wall délku prvních dvou dílů. Ten první bude trvat 54 minut a druhý 58. Na hodinu čistého času se dostává třetí epizoda, která podle všech spekulací bude obsahovat již zmiňovanou bitvu s vojsky nemrtvých u Zimohradu. Délky posledních tří epizod se alespoň lehce dotkly předpokladů a budou trvat 78 a dvakrát 80 minut. Jak celý fantasy příběh z pera George R.R. Martina a scénáristů Daniela Weisse a Davida Benioffa dopadne se celý svět dozví už 14. dubna.

Zobrazeno 1402 krát
Naposledy upraveno: st., 13. březen 2019 22:55
Pro psaní komentářů se přihlaste