ne., 15. leden 2012 11:53

Sjezdař Ondřej Bank definitivně ukončil závodní sezónu

Sjezdař Ondřej Bank definitivně ukončil závodní sezónu.

České lyžování přišlo uprostřed letošní sezóny o jednu z největších opor. Ondřej Bank oficiálně oznámil to, o čem se spekulovalo již od podzimu – ukončil své závodní snažení pro tento rok. Už po prázdninách se v kuloárech hovořilo o tom, že Ondřej si z dovolené v Thajsku přivezl záhadnou nemoc, kvůli které do závodů ani nenastoupí. Jako už několikrát v minulosti ale překvapil, a nakonec se mezi branky vrhl s typickou vervou a elánem. Jeho kondice byla ale značně omezena. „Jakmile jsem jel déle než padesát vteřin, tělo nešlo do obrátek, přepnulo do vytrvalostního režimu, zažíval jsem zajímavé stavy,“ říká o svých pokusech na svazích Ondřej. Se svým trenérem a starším bratrem Tomášem Bankem se rozhodli skončit se Světovým pohárem a věnovat se přípravě na příští sezónu.

Vzhledem k zásadním změnám, které chystá Mezinárodní lyžařská federace, může toto rozhodnutí Bankovi prospět. „Začíná nová éra a budu mít výhodu, že můžu zkoušet,“ řekl pro server Sport.cz. Ondřej si tím může navyknout například na ohlášené zvýšení rádiusu u lyží na obří slalom.

Našimi jedinými mužskými zástupci, kteří dosud bodovali ve Světovém poháru, jsou Kryštof Krýzl a Filip Trejbal. Ani oni se ale neúčastnili právě končícího závodu ve Wengenu, který se tedy musel obejít bez české účasti.

 

Zdroje:

http://www.sport.cz/clanek/196533-sjezd-ve-wengenu-ovladl-svycar-feuz-cuche-se-opet-nedockal.html

http://www.sport.cz/clanek/196404-kdybych-vyhraval-byla-by-nuda-mel-bych-jen-prachy-a-pekny-zensky-smeje-se-bank-a-konci-sezonu.html

Fotozdroj:

http://isport.blesk.cz/clanek/ostatni-zimni-sporty-lyzovani/85178/ondrej-bank-dojel-dvanacty-v-obrim-slalomu.html

Zobrazeno 2463 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste