Na prohlídce se představilo 14 modelů. Některé tvořila pouze čokoláda, jiné návrháři nakombinovali s látkou. Divák se mohl pokochat různými styly. Na molu se procházely modelky v ležérních úpletech z tmavé a světlé čokolády, elegantních robách doplněných čokoládovými pralinkami, ale i extravagantních šatech inspirovaných karnevalovými maskami. Nemálo modelů zdobily čelenky, které tvořily květiny nebo geometrické obrazce z tmavé čokolády.
Každý návrhář spolupracoval s konkrétním výrobcem čokolády. „Na přípravě šatů jsem strávila pět měsíců," sdělila Sixtine Anne de Molinaová pro agenturu Reuters, která společně s Valentino Chocolatier vytvořila model, který obsahuje přes tisíc kousků čokolády.
Předvést své cukrářské umění jezdí i producenti kakaových bobů z Peru, Bolívie či Vietnamu. Návštěvníci se mohou zúčastnit nejen ochutnávek, ale i různých doprovodných animací, konferencí či řemeslných dílen věnovaných čokoládě a kakau.