ne., 17. březen 2019 23:45

Slavia s odřenýma ušima zdolala Příbram, Bohemians – Opava bez branek.

Kapitán Josef Hušbauer se raduje z druhého gólu, který sám vstřelil Kapitán Josef Hušbauer se raduje z druhého gólu, který sám vstřelil Zdroj: https://www.slavia.cz/clanek.asp?id=Byl-to-narocny-zapas-hodnotil-Husbauer-16420
Praha/Příbram — V nedělním programu Fortuna ligy se představily oba týmy z pražských Vršovic. Zatímco Bohemians 1905 si doma nedokázali poradit v boji o záchranu s Opavou, Slavia potvrdila roli favorita a zvítězila v Příbrami 2:0 po gólech Olayinky a Hušbauera. Ale zápas jednoznačný rozhodně nebyl, domácí Květ dokonce zahodil penaltu.

Na hřiště čtrnáctých Bohemians zavítala třináctá Opava a oba týmy věděly, o co se hraje. Pro oba týmy šlo o zápas proti srovnatelnému soupeři, ze kterého chtěly vytěžit všechny tři body do bojů o záchranu.

Urputný boj o důležité body příliš krásy nenabídl

První náznak šance měl domácí Vaníček, ale střílel mimo. Na druhé straně poslal Svozil do vápna pěkný centr na Zapalače, ten ještě sklepl balon na úplně volného Schaffartzika, ale jeho intuitivní zakončení hlavou lapil Fryšták. Zajímavě pak zkoušel zakončit přímý kop rovnou na brankou Vacek, ale Šroma vůbec neohrozil. Ještě o něco nadějnější trajektorii měl ale trestný kop v podání Pavla Zavadila, který div neposlal hosty do vedení.

I po přestávce se příležitosti střídaly na obou stranách, ale o vyložené možnosti se nejednalo. Nejprve střílel zpoza vápna Vaníček a jeho pokus byl díky teči velice nebezpečný. A pak to byli zase hosté, když volný kop Zavadila z poloviny hrací plochy přistál v 70. minutě na hlavě Smoly, ten však těsně netrefil. Opavský snajpr se po několika minutách mohl konečně dočkat po sklepnutí Manzii, nicméně znovu se jeho zakončení nevešlo mezi tři tyče.

Největší šance zápasu pak přišla 10 minut před závěrečným hvizdem. Bahrajnec Júsuf přebral míč zády k bráně a pokusil se vystřelit. Opavští zadáci jeho střelu zablokovali, ale míč se odrazil k Matějovi Koubkovi, který už měl před sebou jen Fendricha. Útočník domácích však zakončil jen do gólmana Opavy. Zápas tak dopadl bez branek. Oba týmy se v tabulce dostaly před Příbram, Opava o bod, Bohemians o skóre. Záchranářské boje tedy slibují ještě velice zajímavou podívanou.

Lídr tabulky udolal Příbram, ta nedala penaltu

Slavia záhy vedla, centr Coufala si našel Baluta, z první našel Olayinku a ten střelou po zemi překonal příbramského gólmana. Rumunský šikula Baluta měl i další šanci sešívaných, ale mezi tři tyče balon vměstnat nedokázal. Ve 27. minutě mohli domácí srovnat, když vypálil z dálky Nový, Kolář však zvládl míč vyrazit na roh. Poté mohl po přihrávce Fantiše vstřelit branku Voltr, avšak z pravého rohu vápna křižnou ranou těsně minul branku.

Ve druhé půli měla Příbram obrovskou šanci, když Květův centr z velké dálky tečoval Ngadeu do tyče vlastní branky. V 65. minutě však vsítila Slavia druhý gól. Alex Král našel vlevo úplně volného Zmrhala, ten vyčkal na náběh spoluhráčů, načež skvěle našel hlavu Hušbauera a ten prudkou hlavičkou navýšil skóre.

Vzápětí měla Příbram nabídku pokutového kopu, jelikož videorozhodčí odhalil Královu ruku, ale Květ poslal z puntíku míč nad branku. V 80. minutě mohl přidat svůj druhý gól Olayinka ale vystřelil vedle. V nastavení ještě Zmrhal nevyzrál na brankáře Kočího, a tak Pražané po utrápeném výkonu vyhráli na hřišti Příbrami 2:0.

Zobrazeno 1579 krát
Naposledy upraveno: ne., 17. březen 2019 23:56
Pro psaní komentářů se přihlaste