út., 20. říjen 2015 22:23

Liga mistrů nabídne souboj neporažených gigantů

Paříž - Stadion Parc des Princes uvidí duel dvou fotbalových gigantů. Na obou stranách se představí čerství rekordmani v počtu vstřelených branek za své kluby Cristiano Ronaldo (Real) a Zlatan Ibrahimovič (PSG). Duel bude o to zajímavější, že se hraje o první místo ve skupině. Oba celky mají shodně po šesti bodech.

Cristiano Ronaldo vstřelil v posledním ligovém zápasu proti Levante sice jediný gól, ale i to stačilo aby překonal v počtu branek legendárního Raúla, se kterým se do té doby dělil o první místo. Nyní je v čele Ronaldo s 324 brankami. Švédský snajpr toto prvenství v PSG získal už počátkem října, když vstřelil svou 112. branku.

Francouzský celek si drží sérii třinácti zápasů bez pořážky a doufá, že zvítězí i v dalším zápase. Madrid naopak v lize ze tří posledních zápasů vyhrál pouze ten poslední - s Levante. Trenéru Realu - Rafaelu Benitézovi - se zřejmě bude obtížně hledat ideální sestava. Ačkoliv se může vrátit zraněný obránce Sergio Ramos, zraněny jsou i nadále hvězdy jako Karim Benzema či Gareth Bale. Dlouhodobě nehrají ani James Rodríguez nebo Ddani Carvajal. Zajímavý zápas určitě zažije bývalý hráč Realu Madrid Ángel Di María, který nyní hájí barvy pařížského celku. "Pokud dám gól, nebudu ho oslavovat,..." nechal se slyšet Di María.

Ze statistik toho moc vyčíst nelze. Real v loňské sezóně Ligy Mistrů vyhrál ve skupině všechny venkovní zápasy a PSG vyhrálo všechny domácí zápasy ve skupině. Diváky každopádně čeká zápas plný hvězd a ofenzivního fotbalu. Na výkop si alebudou muset počkat až do středečního večera.

 

Zobrazeno 1563 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:01
Pro psaní komentářů se přihlaste