pá., 4. prosinec 2015 18:25

Spojené státy přispějí 24 milionů dolarů na pomoc s uprchlickou krizí

USA, Washington D.C. - Uprchlíkům a migrantům, kteří cestují evropským kontinentem a čelí nástupu zimy, slíbily pomoc Spojené státy. Informovalo o tom americké ministerstvo zahraničí.

Příspěvek v hodnotě téměř 24 milionů dolarů obdrží Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR). Peníze mají pomoci Organizaci spojených národů, pod kterou UNHCR spadá, s pomáháním uprchlíkům a migrantům napříč Evropou, hlavně těm procházejícím Řeckem a balkánskými zeměmi. Pomoc UNHCR spočívá v poskytování jídla, vody a dočasného přístřešku. Úřad také vytváří místa, kde se uprchlíci a migranti monitorují a kontrolují. "Povzbuzujeme další vlády, aby se podílely na pomoci těmto ohroženým lidem," uvedlo ministerstvo.

Podle OSN do Evropy přišly už více než 4 miliony uprchlíků a očekávají se další vlny. Uprchlíci a migranti, kteří jsou na cestě, nyní čelí především nadcházející zimě. V otevřeném dopise s názvem Evropo, prosím jednej! před blížící se zimou varovali už dobrovolníci, kteří uprchlíkům a migrantům na kritických místech pomáhají.

Zima ovšem není jediným problémem migrantů. Putování jim neulehčují ani některé státy, jako například Maďarsko nebo Makedonie, které na svých hranicích postavily plot. Migranti si tak musí hledat jiné trasy svých cest.

Zobrazeno 2043 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:20
Pro psaní komentářů se přihlaste