pá., 18. listopad 2011 15:31

Street Dance Unity a.k.a. Tanečníci tanečníkům

V sobotu 5. listopadu 2011 se v ostravském klubu Bogota uskutečnila jedinečná akce pod taktovkou Roots Company, respektive Dušana Vlacha, vedoucího taneční skupiny. Jednalo se o hip hopovou párty, kde se setkali tanečníci z nejrůznějších crew a odlišných tanečních úrovní. A právě o to Roots Company šlo - sjednotit tanečníky, podpořit hip hopovou kulturu a poskytnout tanečníkům prostor pro seberealizaci a sdílení radosti a lásky k tanci.

Akce odstartovala krátce po osmnácté hodině. Ze začátku bylo méně lidí, ale postupně tanečníků přibývalo. O hudbu se střídavě starali DJ Vladu (Roots Company) a DJ Sanchez (DJ S-feelin, Hradec Králové), kteří pouštěli ty největší hity různých stylů - od hip hopu přes funky, disco-funk až po house music. Ve 20.00 hodin nastal čas na housovou hodinku a k DJs se přidal MR. DeeSaaxx. Jeho živé hraní na saxofon do beatu deep housu bylo jedinečným zážitkem, ať už jste jenom poslouchali, anebo jako většina lidí v klubu tancovali.

Dalším bodem programu byla vystoupení čtyř MCs (rapperů). Jako první vzali do ruky mikrofony Bake & Dero, kteří předvedli tři svoje tracky. Poté je vystřídali Johnatan & Fanatik, kteří svými rýmy vyvolali u diváků vlny bouřlivého nadšení. Po jejich zhruba půlhodinovém vystoupení se za gramofony objevil opět DJ Sanchez a párty pokračovala až do půl druhé, kdy v klubu zůstávali poslední nadšenci, kteří však stále tancovali.

Celé akce se zúčastnili nejen tanečníci z Ostravy, ale také z Havířova, Karviné, Přerova a Olomouce. Název akce celou párty doslova vystihl (unity - sjednocení, soulad) - ať už tanečníci byli na vyšší či nižší taneční úrovni, tancovali všichni pospolu a nedocházelo k žádným konfliktům či posuzování, jak kdo tancuje.

 

 

Zobrazeno 1979 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41
Pro psaní komentářů se přihlaste