út., 21. listopad 2017 12:50

Světový pohár v biatlonu se blíží, prozatím bez Koukalové

Zleva Michal Šlesingr, Lukáš Kristejn, Ondřej Moravec Zleva Michal Šlesingr, Lukáš Kristejn, Ondřej Moravec Zdroj: www.biatlon.cz
Česká republika – Biatlonová sezóna 2017/2018 vypukne již v neděli 26. listopadu. Prvním závodem letošní sezóny Světového poháru bude ve švédském Östersundu smíšená štafeta dvojic. Ve stejný den se uskuteční i závod smíšených štafet.

Závody proběhnou v celkem devíti biatlonových střediscích. Na závodníky čekají klasická místa jako je rakouský Hochfilzen či německý Ruhpolding. Poslední zastávkou bude od 25. března ruské město Tjumen. Vrcholem celé sezóny ale budou olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu, které se uskuteční od 10. do 23. února. Zde mají závodníci možnost získat až jedenáct sad medailí.

Začátku sezóny se ovšem nezúčastní Gabriela Koukalová, která stále bojuje se zdravotními problémy. Mistryně světa ve sprintu a celková vítězka Světového poháru ze sezóny 2015/2016 se od začátku léta potýká s bolavými lýtky. Hlavním cílem je nyní pro Gábinu účast na olympijských hrách. Ani ta ale stále není jistá. „Naplno trénovat nemůže, to pořád nejde. Ale pozitivní je, že nějakou práci odvedla a s těmi úpravami, co jsme museli udělat, odtrénovala vše,“ informoval šéftrenér reprezentace Rybář.

Celkové prvenství ze sezóny 2016/2017 obhajuje Laura Dahlmeierová z Německa a Martin Fourcade z Francie. Z českých reprezentantů mají nyní jistou účast ti, kteří loni skončili v celkovém hodnocení SP do 25 místa. Jedná se o Evu Puskarčíkovou, Veroniku Vítkovou, Ondřeje Moravce, Michala Šlesingra a Michala Krčmáře.

Kdo další doplní tým?

V obou kategoriích jsou tři adepti a adeptky, kteří mohou doplnit tým. Do kategorie žen se rozhoduje mezi Jessicou Jislovou, Leou Johanidesovou a Veronikou Zvařičovou. „Holky pojedou dva nezávislé závody. To znamená bez stíhačky. Do Östersundu zamíří dvě nejlepší, třetí čeká IBU Cup,“ uvedl metodu kvalifikace Zdeněk Vítek. A i v kategorii mužů platí stejná postupová metoda. O účast ve Světovém poháru budou bojovat Tomáš Krupčík, Jaroslav Soukup a Adam Václavík.

Česká výprava má v letošní sezóně na co navazovat. V té minulé česká reprezentace získala čtyři medaile z mistrovství světa, dva malé křišťálové glóby a celkem dvacet jedna umístění na stupních vítězů v rámci Světového poháru. 

Zobrazeno 1955 krát
Naposledy upraveno: st., 22. listopad 2017 19:01
Pro psaní komentářů se přihlaste