pá., 8. duben 2022 23:20

Tomáš Břínek přišel s originálním nápadem na pomoc Ukrajině

polštář s Volodymyrem Zelenskym polštář s Volodymyrem Zelenskym Zdroj: tmbk.cz
Praha - Tomáš Břínek alias TMBK vymyslel svůj originální způsob pomoci Ukrajině. Navrhl polštář s motivem ukrajinského prezidenta, který si lidé mohli koupit za 570 Kč. Podařilo se mu vybrat 663 981 korun. Peníze poté byly poslány na konto organizace Člověk v tísni. Samotná výroba se realizovala v malé dílně v České Skalici.

Břínek slyšel ve svém okolí od svých známých, že je Volodymyr atraktivní a pohledný muž. Takto vznikl tento bláznivý nápad, který přináší úspěch. „Trochu se za to stydím, ale okamžitě jsem to koupila," vyjádřila se Jitka na Instagramu. Polštáře nejsou populární pouze v České Republice, zmiňují se o něm zahraniční média. Některé kusy zamíří také do zahraničí a to zejména do Polska. Tomáš již neplánuje další edici ložního prádla, ale určitě přijde s jiným origiálním nápadem.

V těžké době jako je tahle jde vidět, že dobří lidé ještě stále existují. Většina světa se spojila dohromady. Spousta lidí se aktivně zapojila a pomáhá Ukrajině. Každý si zvolil trochu jinou cestu. Existují různé organizace či sbírky. Lidé darují jídlo, oblečení a jiné důležité potřeby.

Tomáš Břínek je držitelem Křišťálové Lupy za rok 2019 se v posledních letech stal populární osobností českého internetu. Na sociálních sítích a to zejména Twitteru, Instagramu či Facebooku přidává zejména satirické koláže, které reflektují českou společnost. Je autorem knihy TMBK, která se skládá z jednotlivých satirických koláží.

 

Zobrazeno 573 krát
Naposledy upraveno: pá., 29. duben 2022 18:46
Pro psaní komentářů se přihlaste