pá., 5. prosinec 2014 12:45

Tučnáci z Madagaskaru finančně zklamali, nedostali se přes Hunger Games

Prodloužený víkend v rámci Dne díkůvzdání se kromě státního svátku v Americe spojuje také s většími tržbami filmových premiér. Letos se o post momentálního krále žebříčku, třetí díl Hunger Games, pokusila komediální dvojice Tučňáci z Madagaskaru a Šéfové na zabití 2.

 

Americkým i světovým kinům dál vládne trojka Hunger Games. Ta sice v průběžných tržbách stále zaostává za svými předchůdci, ale i tak za dva týdny v kinech stihla utržit téměř 500 milionů dolarů. Tvůrci očekávají, že danou sumu se ještě povede téměř zdvojnásobit. To snímek automaticky řadí mezi nejúspěšnější filmy letošního roku. Sílu této značky nedokázal překonat ani očekávaný spin-off série Madagaskar, samostatný projekt pro tolik populární tučňáky. O Dni díkuvzdání se  Tučňáci z Madagaskaru dostali na 36 milionů, předchozí díly série přitom všechny startovaly kolem šedesátky. Přesto že mimo Ameriku animáky obecně vydělávají víc, měli producenti vyšší cíle. "Samotné postavy tučňáků pravděpodobně nebudou tak divácky atraktivní jako hrdinové Madagaskaru. Navíc čelí silné konkurenci. Rodinných filmů bude v krátkém intervalu celá řada, například Velká šestka nebo třetí Noc v muzeu," shrnul možné důvody neúspěchu na webu Box Office Mojo ještě před premiérou redaktor Ray Subers.

Na třetím a čtvrtém místě kasovního žebříčku se drží dvě trvalky. Animovaná disneyovka Velká šestka statečně bojuje s vysokým rozpočtem a americké tržby míří ke 200 milionům. Stejné hranice by rád dosáhnul i Interstellar Christophera Nolana. Po slabším prvním víkendu si film zvládá držet diváky a pozice vyklízí jen pozvolna Celosvětově už film navíc utržil přes půl miliardy, Nolan si tedy připisuje další kasovní triumf. Hůř si vede další novinka tohoto týdne, druhý díl úspěšné komedie Šéfové na zabití. Jednička se trefila do noty především americkým divákům a díky nižšímu rozpočtu vydělala spoustu peněz. Pokračování doplatilo na mizerné recenze a silnou konkurenci v kinech. Pouze 20 milionů za prodloužený víkend a páté místo v žebříčku tržeb je jednoduše zklamáním.

Zbytek filmů pak vesměs dosluhuje. Pokus Jima Carreyho o comeback s pokračováním komedie Blbý a blbější doteď žije z úspěšného prvního víkendu a horko těžko se bude sunout ke stomilionové hranici. Velebená detektivka Zmizelá je naopak nejúspěšnějším filmem režiséra Davida Finchera. V příštích týdnech bude zajímavé sledovat souboj Hunger Games a marvelovských Strážců Galaxie o post nejúspěšnějšího filmu roku. Strážci se drží v kinech neuvěřitelných osmnáct týdnů a stále si na své konto připisují další miliony. A jediné dva filmy, které je mohou ještě o první místo připravit, jsou zmiňované Hunger Games a očekávaný třetí díl Hobita. Ten jde do kin za  dva týdny, jako poslední velká filmová událost letošního roku.

 

Zdroj tržeb: www.boxofficemojo.com

Zdroj fotografie: www.nerdist.com

Zobrazeno 1409 krát
Naposledy upraveno: pá., 5. prosinec 2014 16:53
Pro psaní komentářů se přihlaste