ne., 6. listopad 2016 22:46

Uherské Hradiště oslavilo narozeniny skupiny Wohnout

Vystoupení kapely Wohnout. Vystoupení kapely Wohnout. Zdroj: Michal Bajnok
Uherské Hradiště – Skupina Wohnout letos slaví dvacet let existence. Pro tuto příležitost se rozhodli uspořádat rozsáhlé turné po celé republice nazvané Sladkých 20. Jednou ze zastávek bylo i Uherské Hradiště, kde se místním fanouškům představili ve velkém stylu. Show se uskutečnila první listopadový víkend v prostorách Klubu kultury.

Všech zhruba dvě stě fanoušků, kteří se akce zúčastnili, se mohlo těšit na průřez kompletní diskografií. V repertoáru nechyběly nejznámější skladby jako Banány, Sejko-no-pí, Ganga, ale také populární šlágry posledních dvou alb Našim Klientům a Laskonky a kremrole. „Když už máme těch dvacet let, tak jsme si připravili větší playlist než míváme obvykle, tak se snad neurazíte,“ prozrazoval fanouškům zpěvák a kytarista Matěj Homola. Místo předkapely obsadila pražská skupina LOLA otevírající mimo jiné i koncert v Jablonci nad Nisou.

Fanoušci měli možnost zakoupit si také dárkové předměty jako trička, brýle, čepice nebo nedávno vydanou knihu Matěje Homoly pojmenovanou stejně jako celé turné a zahrnující kompletní historii skupiny s bohatou zásobou fotografií, ať už z vystoupení nebo osobního života jednotlivých členů.

Letošní rok je pro skupinu Wohnout výjimečný. Přesně před dvaceti lety totiž oficiálně vznikla. Naplno se ovšem kariéra rozjela v roce 1998, kdy měli možnost zahrát coby předkapela na turné skupiny Lucie nebo Žlutý pes. O rok později také vydali své první album Cundalla. Dárkem pro tyto kulaté narozeniny bylo proto turné čítající celkem 25 zastávek napříč celou republikou. Celou koncertní šňůru rozdělili na jarní a podzimní. Jarní zahrnovala od začátku března do půlky dubna celkem 14 zastávek od Jihlavy přes Liberec, Zlín až po Ústí nad Orlicí. Podzimních vystoupení bylo o něco méně. V pátek 4. listopadu Wohnout turné zahájili v Jablonci nad Nisou, dále pak pokračovali v Uherském Hradišti. Následuje vystoupení v Ostravě a vše zakončí v necelé půlce prosince Havlíčkův Brod. 

Zobrazeno 1889 krát
Naposledy upraveno: ne., 6. listopad 2016 23:36
Pro psaní komentářů se přihlaste