út., 10. prosinec 2019 21:11

Uničovský turnaj byl pro šumperské discgolfisty úspěšný

Ilustrační foto discgolfového hráče Ilustrační foto discgolfového hráče Zdroj: Facebook Discgolf Uničov
Uničov – První prosincová sobota patřila v Uničově discgolfovému turnaji „Zimní“ Orlí hnízdo, na kterém se blýsknuli discgolfisté Šumperku. Jejich hráč Ondřej Koukola ovládl kategorii Master 40. Celkově se turnaje zúčastnilo 34 hráčů a hráček.

Turnaj se odehrál na krátkém hřišti s deseti jamkami a celkovým parem 31. Organizátoři vyhlásili v turnaji čtyři kategorie: OPEN, MASTER 40 (hráči nad 40 let), MASTER 50 (hráči nad 50 let) a ženy. „Turnaj je jednodenní a hraje se na 4 x 10 jamek bez finále," uvedl ředitel turnaje Petr Bujnošek.

V kategorii MASTER 40 vybojoval první místo šumperský Ondřej Koukola. Skončil o jedenáct bodů před druhým Viktorem Haráskem z Olomouce a o další dva body před třetím Jozefem Valachem z Dlouhé Loučky.

Ženské kategorii vládly hráčky šumperských lvů. „Naše holky Andrea Jenčke a Klára Štodtová si to rozdaly o první příčku, kde nakonec o tři hody byla lepší Andrea," okomentoval souboj dvou týmových kolegyň Filip Jenčke. Třetí místo s rozdílem osmnácti bodů na vítězku získala Helena Tiefenbachová z Dlouhé Loučky.

Kategorii OPEN ovládl domácí discgolfista Ondřej Vojtášek, který zvítězil nad šumperským Filipem Jenčkem o devět hodů. Bronzovou příčku obsadil Luboš Pavlík z Dlouhé Loučky, kterého od druhého místa dělily tři body. Ze Šumperku startoval v této kategorii také Patrik Jenčke, který si vyházel deváté místo.

Hráčům nad padesát let dominoval se skóre 107 hodů Ivo Šimek z Olomouce. O druhé místo svedli souboj Ivo Štefek z Vyškova a Jaromír Šišma z Uničovu. Právě první zmiňovaný zaznamenal 116 hodů, což bylo o jeden méně, než měl soupeř, a díky tomu vybojoval druhé místo před Šišmou.

Jeden úspěch navíc si připsal Patrik Jenčke, který získal cenu CTP, což je soutěž v nejbližším hodu ke koši.

Zobrazeno 1312 krát
Naposledy upraveno: st., 11. prosinec 2019 14:36
Pro psaní komentářů se přihlaste