so., 5. březen 2016 14:20

V dubnu začne další etapa rekonstrukce Nádražní ulice. Měla by i odhlučnit koleje

Ostrava – Centrum Ostravy se připravuje na blížící se druhou fázi oprav ulice Nádražní. Začátkem dubna naváže na etapu první, která skončila minulý rok na konci listopadu. Rekonstrukce této významné dopravní tepny byla žádoucí zejména kvůli havarijnímu stavu kanalizace pod vozovkou.

Druhá fáze oprav bude zahrnovat úsek od ulice Stodolní po ulici 28. října. V této části se zrekonstruuje tramvajová trať, komunikace, chodníky, veřejné osvětlení, vodovod, kanalizace i plynovody. Předpokládané investiční náklady, které pokryje město ze svého rozpočtu, činí 81,5 milionů korun.

Modernizace úseku přinese řadu dopravních omezení. Od 1. do 4. dubna potrvá výluka kvůli zjednokolejnění tramvajové tratě. Místo tramvají bude jezdit Poděbradovou ulicí náhradní autobusová doprava. Řidiči osobních aut musí počítat s objížďkami. Po ukončení výluky povede tramvajový provoz po jedné koleji, přičemž zastávka Elektra se přemístí na zastávku Karolina a zastávka Stodolní na provizorní zastávku blíž k ulici Českobratrské. Další výluka tramvají se plánuje na červen. Chodců se omezení nijak zásadně nedotknou, budou moci využít provizorní lávky.

Druhá etapa by měla skončit do konce listopadu. Cílem rekonstrukce nádražní ulice je zklidnění dopravy, odhlučnění kolejí, vyšší bezpečnost zastávek a zkvalitnění povrchů vozovky i chodníků.

Zobrazeno 1899 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:28
Pro psaní komentářů se přihlaste