so., 2. prosinec 2017 11:37

Vánoční LeMarket už po osmé v Galerii Mánes. Představí se přes sto prodejců

Vánoční LeMarket 2017 Vánoční LeMarket 2017 Zdroj: www.lemarket.cz
Praha - Galerie Mánes bude během druhého prosincového víkendu hostit už osmý LeMarket. Letos s sebou přinese výběr více než sto lokálních tvůrců, což je nejvíce za poslední roky. K vidění a zakoupení budou opět módní či kosmetické výrobky, doplňky, šperky a ilustrace. Mimo jiné i produkty pro děti a spoustu jídla. Letošní ročník se nese pod názvem Opravdové Vánoce. Přijďte je se svými nejbližšími prožít i tento rok na vánoční LeMarket.

LeMarket je unikátní projekt dvou kamarádek, Eleny Šulcové a Lucie Vaňkové. Jedná se o moderní tržiště s originálními výrobky českých a slovenských tvůrců a značek. LeMarket se koná dvakrát do roka, v květnu jako jarní verze a v prosinci jako verze vánoční. Letos v prosinci se bude prezentovat více než sto prodejců. ,,Na vánočním LeMarketu návštěvníkům představíme největší množství prodejců, které jsme dosud prezentovali. Chceme lidem nabídnout možnost koupit vánoční dárky mimo komerční nákupní centra a věnovat tak blízkým pod stromeček originální dárek vyrobený s láskou a radostí v Čechách a na Slovensku," popisuje Elen Šulcová. (zdroj: www.kdykde.cz)

Kromě gurmánských specialit se návštěvníci setkají s nevídanými projekty a jejich autory. Každý ročník obohatí doprovodný program, který nabízí koncerty, DJs, taneční vystoupení, worskopy, zajímavé přednášky a další kulturní zážitky. Vystoupí například zpěvačka Emma Smetana nebo Itcho Pčelár s kapelou. Představí se DJ Pierre Urban a děti z dětských domovů se svými vystoupeními. Rodiče mohou přijít se svými ratolestmi, pro které organizátoři zřídili dětský koutek. Oni sami si pak mohou jít ochutnat třeba svařené víno. ,,Jako každý rok pro návštěvníky chystáme program, kde si mohou vyzkoušet, jak si vyrobit vlastní vánoční ozdoby. Nebude chybět ani cukroví a svařené víno," říká organizátorka Lucie Vaňková. (zdroj: www.dokonalazena.cz)

Od 8. do 10. prosince se v Galerii Mánes objeví například návrhářka Jana Minaříková, značka Rychter_D se svými koženými výrobky, nebo slovenská Lull Homewear, značka zaměřující se na domácí oděv. Letošní rok nabídne kromě stálých tvůrců i ty nové. Mezi ty patří zejména grafička a malířka Alina Shupikova a ilustrátorka Ivana Kocmanová, patřící pod značku BRO. Food blogeři Kitchen Story přijdou se svou novou kuchařkou Manželé v kuchyni a představí se také Pokojovky, projekt prodávající pokojové květiny.

Tržnice v Galerii Mánes se otevře v pátek ve 14 hodin a akce potrvá do 21 hodin. V sobotu a v neděli LeMarket začne už v 10 hodin, první den bude končit v 21 hodin, druhý poté v 20 hodin. Vstupné je pro dospělé 70 korun, pro děti a mládež do patnácti let zdarma. Vstup je možný i s pejsky na vodítku, za které se neplatí. Celý areál je bezbariérový. 

Zobrazeno 2435 krát
Naposledy upraveno: ne., 3. prosinec 2017 11:23
Pro psaní komentářů se přihlaste