po., 1. květen 2017 21:17

Ve Vítkovicích do další sezony nepokračují Kovář, Němec, Stastny a Vandas

Končící hokejisté Končící hokejisté Zdroj: http://hc-vitkovice.cz
Ostrava-Vítkovický modro-bílý dres nebude od nové sezony oblékat hned kvartet hráčů. Ostravský klub se totiž rozloučil s jedním obráncem a třemi útočníky, mezi kterými jsou i zahraniční hráči, konkrétně Američan Yan Stastny a slovenský forvard Michael Vandas. Dále tým opouští i odchovanci Lukáš Kovář a Erik Němec.

„Lukáš Kovář je kluk, kterého znám od žáků. Měl strmý vývoj, kdy dosáhl téměř až na seniorské mistrovství světa, jenže poslední dvě sezony tento skok nepotvrzoval. Já neříkám, že se s ním v budoucnu ještě nemůžeme potkat, ale beru to jako restart. O Lukáše zájem na trhu byl a je a myslím, že změna jemu osobně prospěje. Možná potřebuje slyšet něco jiného, než co slýchal doposud u nás, potřebuje jiné prostředí, jiné hráče," okomentoval odchod jednoho z hráčů trenér a generální manažer v jedné osobě Jakub Petr. 

Zároveň ale nezapomíná dodat, že se mužstvo porozhlíží po nových posilách. V pondělí 1. května se totiž otevírá trh s hráči a vedení Vítkovic tudíž začíná jednat o možných smlouvách a přesunech. „Naším cílem je přivést do Vítkovic hráče, kteří budou zapadat do naší herní, ale dlouhodobější koncepce, hráče, kteří budou mít pro tým přínos," uvedl Petr. 

„Vzhledem k tomu, že chceme tým jen dobudovat, tak pro nás bylo klíčové udržet stávající hráče. I na tom jsme usilovně a poctivě pracovali a stejně jako u posil, můžu fanouškům slíbit, že v blízké době prozradíme, s kým vším jsme navzdory velkému zájmu z jiných klubů dokázali prodloužit naši spolupráci,"  zakončil vítkovický trenér.

 

 

 

Zobrazeno 2342 krát
Naposledy upraveno: pá., 5. květen 2017 17:31
Pro psaní komentářů se přihlaste