so., 2. březen 2019 12:04

Verva zkrotila liberecké Tygry a vykřesala naději na postup do předkola play off

Michal Trávníček, střelec poslední branky Litvínova Michal Trávníček, střelec poslední branky Litvínova Zdroj: hcverva.cz
Litvínov – V rámci 49. kola Tipsport extraligy ledního hokeje se mezi sebou v pátek střetla domácí Verva Litvínov a hostující Bílí Tygři z Liberce. Chemici překvapili lídra tabulky, když jej po výborném výkonu porazili vysokým poměrem 6:3. Litvínov se díky této výhře drží v kontaktu se Spartou a stále tak má šanci postoupit do předkola vyřazovacích bojů. 

Liberec ovládl první třetinu

Chemici vstoupili do utkání s vervou, hned zkraje zápasu se pouštěli do útočných akcí. A svůj tlak následně Verva přetavila v úvodní branku. Hanzl našel na mezikruží volného Lukáše Válka, který nad ničím nerozjímal a pohotovou střelou z první rozvlnil síť za zády Willa – 1:0 pro Litvínov. Úsměv na tváři domácím ale příliš dlouho nevydržel. Za necelé dvě minuty totiž Liberec odpověděl. Michal Birner si řekl o pozornost, když přesně trefil prostor mezi Janusovy betony – 1:1.

Za nedlouho přišla pro domácí Vervu další studená sprcha. Vlach po krásném pasu vyslal do úniku Jakuba Valského, jenž svou přesnou bekhendovou střelou poslal Liberec poprvé v utkání do vedení. Verva měla následně v průběhu první třetiny k dispozici přesilovou hru, kterou ovšem proměnit nedokázala. Minutu před koncem prvního dějství se do velké šance dostal domácí kapitán Trávníček, gólovou radost mu ale po naprosto famózním zákroku sebral hostující gólman.

Verva otáčí vývoj utkání

Začátek druhé dvacetiminutovky opět patřil domácímu celku. Ve 23. minutě propukla na Zimním stadionu Ivana Hlinky obrovská radost. Na konci krásné litvínovské kombinace stál Lukáš Kašpar, jenž svou razantní střelou od levé tyče vymetl pavučiny v hostující brance a srovnal na 2:2. Verva se následně dostala po faulu Šmída do početní výhody, jež ihned zúročila. Trončinský ke střele od modré čáry vybídl Graborenka, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 3:2 pro Litvínov.

Ve 35. minutě měla Verva k dispozici další přesilovou hru, díky které zvýšila svůj náskok. Lukáš Kašpar svou přesnou ranou našel volný prostor mezi ramenem a pravou tyčí hostujícího gólmana. Liberec se ovšem nechtěl nechat zahanbit a netrvalo dlouho, aby Vervě opět razantně odpověděl. Jakub Valský se prodral až před Januse, odkud vyslal kotouč k bližší tyči, na což byl litvínovský gólman krátký. Do kabiny tak Tygři odcházeli s jednobrankovou ztrátou a ve třetí třetině se očekávalo ještě pořádné drama.

Litvínov kontroluje průběh zápasu

Poslední dějství nabídlo hned několik šancí, jako první jednu z nich dokázala proměnit litvínovská Verva. Havelka nabil Ondřeji Jurčíkovi, jenž svou přesnou střelou z levého kruhu propasíroval kotouč za záda libereckého strážce svatyně. Liberec tak opět musel dotahovat dvoubrankovou ztrátu.

Verva si ale vedení vzít nenechala, ba naopak jej zvýšila. Trončinský uvolnil domácího kapitána Michala Trávníčka, jenž se dostal až před libereckého gólmana, kterého následně donutil pošesté v zápase kapitulovat – 6:3. Litvínovský kapitán tak za utkáním udělal pomyslnou tečku. Tři body ze severského derby putovaly na konto domácí Vervy.

„My jsme měli jasný úkol a plán - jít do zápasu s novým systémem, který jsme si naordinovali během tohoto týdne. To jsme se snažili plnit. Bohužel počáteční nervozitou, kde jsme udělali dvě chyby, jsme inkasovali dvě branky. Cítil jsem ale z kluků, že systémově jim to vyhovuje. Mezi první a druhou třetinou jsme si řekli, že u toho musíme zůstat a že nám to určitě přinese kýžený výsledek, a tak jsme učinili. Jsem rád, že se to obrátilo v náš prospěch,“ okomentoval utkání pro klubový web Jiří Šlégr, současný trenér litvínovského kádru.

Zobrazeno 1538 krát
Naposledy upraveno: so., 2. březen 2019 18:13
Pro psaní komentářů se přihlaste