ne., 7. prosinec 2014 20:33

Výstaviště Flóra hostilo mezinárodní výstavu koček

Milovníci koček se jimi mohli tento týden pokochat na výstavišti Flóra, kde se uskutečnily hned dvě mezinárodní výstavy. Uspořádaly je Mezinárodní federace koček, Sdružení chovatelů koček a Český svaz chovatelů – Základní organizace Olomouc.

 

Akce se konala v pavilonu A. K vidění bylo po oba dny přes sto koček různých plemen včetně bezsrstého plemene Sphynx. Kromě Čechů vystavovali i Slováci nebo Poláci. Výstava se ovšem netýkala jen chovných stanic, zapojit se mohli i soukromníci se svými domácími miláčky.  O nominování koček do finále se postarala porota složená z odborníků z nejrůznějších států. Mezi ty nejvýznamnější patřili například Luigi Comorio a Donatella Mastrangelo z Itálie nebo Irek Pruchniak z Polska.

"Výstava byla perfektní, jako milovník koček jsem si přišel na své. Viděl jsem tady spoustu krásných koček. Kdybych mohl, hned si aspoň dvě roztomilá koťata odnesu," prozradil 23 letý Tomáš, který výstavu navštívil v neděli.

V prostoru před halou v pavilonu mohli návštěvníci zakoupit hračky, škrabadla, kvalitní krmivo nebo nejrůznější předměty s kočičími motivy. Zejména mezi dětmi byl populární stánek útulku Pomocné ruce, který nabízel koťátka k adopci.

Zobrazeno 1732 krát
Naposledy upraveno: st., 10. prosinec 2014 09:09
Pro psaní komentářů se přihlaste