út., 29. říjen 2019 19:39

Za hodně peněz hodně muziky. Apple představil nová sluchátka AirPods Pro

Nové AirPods Pro Nové AirPods Pro Zdroj: Facebook Apple
Kalifornie - Po několika měsíčních spekulacích se potvrdilo to, co mnozí očekávali. Apple vydal v pondělí nová sluchátka s názvem AirPods Pro, tedy vylepšenou verzi předchozí řady bezdrátových sluchátek AirPods. Pocit radosti z inovací vystřídalo zklamání z ceny. Ta totiž tak uspokojivá není. Vyšplhá se až na 7290 korun, což je v porovnání s prvními AirPods asi o tři tisíce korun více.

Představení sluchátek neproběhlo formou tradiční tiskové konference. Svou premiéru si AirPods Pro odbyly v nezvyklé tichosti. Oproti původním AirPods, jenž jsou momentálně mezi nejprodávanějšími produkty značky Apple, je změn a vylepšení hned několik. Poprvé v historii mají Apple sluchátka gumové nástavce stejně jako například sluchátka značky Samsung. Zákazník si může vybrat hned ze tří variant nástavců. Dalším vylepšením je potlačení okolního ruchu, což má za následek to, že sluchátka budou dobře fungovat i v rušném prostředí. Uživatel si ale také může z bezpečnostních důvodů nastavit skrz funkci propustnosti do jaké míry chce hluk z okolí společně s hudbou slyšet.

Další výhodou AirPods Pro je nejen jejich odolnost vůči vodě a potu, ale také jejich výdrž a úspornost baterie. Na jedno nabití by měla sluchátka vydržet až pět hodin a za 15 minut se výdrž baterie prodlouží o tři hodiny. Sluchátka se nabíjejí na speciální bezdrátové podložce. Hudbu je na nich v praxi možné poslouchat 24 hodin s využitím nabíjecího pouzdra. Sluchátka také podporují hlasové povely pro asistentku Siri.

AirPods Pro jsou ze stránek Applu dostupné už dnes s datem doručení 4. listopadu. V rámci této objednávky si na ně může zákazník jako bonus nechat vygravírovat své jméno, iniciály nebo telefonní číslo.

Zobrazeno 2000 krát
Naposledy upraveno: st., 30. říjen 2019 18:15
Pro psaní komentářů se přihlaste