út., 9. prosinec 2014 21:40

Druhá Špagetárna byla dárkem k našemu prvnímu výročí

Mezi studenty stále oblíbenější náhrada menzy, olomoucká Špagetárna na Třídě 1. máje, oslavila před měsícem své první narozeniny. Na to jak vznikl projekt Špagetárny a proč tam potkáte hlavně studenty, jsem se zeptala majitelky Šárky Hoplíčkové.

 

 Proč zrovna Špagetárna? Měla jste pocit, že tu chybí podnik tohoto typu?

Špagetárnu jsme založili hlavně proto, že nám hrozně chutnají špagety. Osobně je jím už několik let každý den, takže to pro mě bylo tak trochu vysvobození. A chci udělat závisláky taky ze všech ostatních. Samozřejmě jsme také viděli, že tu něco takového formou fast foodu chybí – něco jen tak do ruky a přitom poctivě uvařené a zdravé. Snažíme se, aby bylo naše jídlo vždy čerstvé a taky originální.

 

Co můžete zákazníkům nabídnout kromě špaget?

Snažíme se, aby se lidem u nás líbilo, aby se tam cítili jako doma – s námi, dobrou muzikou a příjemnou obsluhou. Jídla se snažíme obměňovat, teda spíš přidávat. V základu máme šest omáček a čtyři minutky. Běžně jsou u nás k dostání saláty, rizota, zapečené brambory, kous-kous, polévky a samozřejmě dortíky ke kávě. Ty také pečeme vlastníma rukama a kávu jsme vybírali opravdu dlouho, tak aby nabízela vše, co od ní může každý její milovník očekávat. Občas jsme trochu lajdáci a něco nám chybí, ale na to už je většina našich stálých zákazníků snad zvyklá.

 

Které špagety jsou nejoblíbenější a které byste osobně doporučila?

Myslím, že je to celkem vyrovnané. Lidé jsou rádi, že nabízíme i bezlepkové jídlo, to tvoří dokonce skoro polovinu našeho sortimentu. Já osobně preferuji chilli špagety, stejně jako většina ostatních zaměstnanců, ale mám pocit, že zákazníci se jich asi trochu bojí, protože rozhodně nejsou na top pozicích. Ty u zákazníků tvoří špagety boloňské, žampionové a špenátové.

 

Zdá se, že se vám daří, nedávno jste otevřeli novou pobočku přímo na Přírodovědecké fakultě. Chtěli jste být blíže studentům?

Příchod druhé Špagetárny byl tak trochu dárkem k našemu prvnímu výročí. Daří se nám tam taky, ale na naší základně je to pro nás domáčtější. Na Přírodovědě to není tak úplně naše, takže si nemůžeme tolik vyskakovat, nicméně si myslím, že i tam jsme vytvořili krásné místo k spokojenosti naší i našich zákazníků. Museli jsme tam také trochu pozměnit sortiment, protože tam už to není jen samý špageťák. Studenti přírodovědci si nejvíc libují v polévkách, denně děláme dva druhy málem po hektolitrech a stejně to skoro nestačí. Teď se nám rýsuje další nápad ohledně rozšíření sortimentu, ale ještě nevíme, jestli to dopadne, tudíž to zatím bude překvapení.

 

Tvoří studenti většinu vašich zákazníků?

Ano, studenti jsou našimi největšími zákazníky, protože ostatní lidé nemají sílu stát ty dlouhé fronty. Ale v období studentských zkoušek nebo prázdnin máme klientelu i starší a požitkářskou.

 

Co plánujete do budoucna?

Aby k nám všichni chodili pořád se stejnou chutí a my se na ně stále usmívali. A aby nás to ještě hodně dlouho bavilo, protože tu práci milujeme a děláme to opravdu pro radost – nás i zákazníků.

 

 

Zdroj foto: www.facebook.com/spagetarna

Zobrazeno 5291 krát
Naposledy upraveno: pá., 12. prosinec 2014 00:31
Pro psaní komentářů se přihlaste