st., 7. prosinec 2016 19:08

Malý kousek Irska v Olomouci

Guiness jak má být Guiness jak má být Zdroj: Tomáš Vojkovský
Každý z nás má čas od času náročný den a potřebuje si oddechnout a každý z nás vidí takový odpočinek v něčem jiném. Jeden si jde zaběhat, druhý přečíst knihu, já si jdu na pivo. Před týdnem se v Olomouci otevírala nová irská hospoda. A já měl právě dnes v plánu, mimo odbourávání stresu, vyzpovídat jejího majitele.

Novým vlastníkem je jistý Mustaffa, příjmení mi nesdělil, že prý by to bylo příliš náročné na vyslovení. Tento milý chlapík pochází z Egypta, oplývá bakalářským titulem z hotelnictví a pohostinství a strávil osm let průzkumem trhu s cílem zjistit, co by zákazníky uspokojilo a lákalo.

Jaké jsou vaše cíle s podnikem?

Rád bych tady vytvořil rodinnou atmosféru. Aby se tady lidi cítili útulně a příjemně, skoro jako doma, a zároveň měli možnost při návštěvě Olomouce ochutnat kousek Irska.

Jak chcete něčeho takového dosáhnout?

Důležitá je kvalita nabízeného sortimentu a především personálu. Náš personál je školený a profesionální. Jsem pro je posílat na co nejvíce kurzů, aby si doplnili své vzdělání. Dále máme takzvaně soft opening. To znamená, že jsou zde zaváděcí ceny a zákazníků se ptáme na spokojenost se službami. Pokud mají nějaké připomínky, lze je sdělit přímo obsluze, nebo se vyjádřit na facebooku. Jakmile bude zpětná vazba dostačující a my doladíme detaily, budeme pořádat oficiální otvíračku znova. (Barman Honza se potutelně usmívá a čepuje mi pivo. V jeden moment ho položí na pult, pečlivě čeká, až doběhne pěna a pomalu jej dočepuje. Následně mi vysvětluje, že tohle je tradiční způsob, jakým by se mělo pivo jako Guiness podávat.)

Na jaký sortiment se zaměřujete? Když máte irskou hospodu, zákazníci očekavájí irský sortiment, že?

Irské lahůdky jsou samozřejmě naší prioritou, ale na druhou stranu bychom tu měli rádi české pochutiny a české pivo. Plánujeme předělat 160 metrů čtverečních do prostorů, kde by mohly být koncerty a tady nahoře by byla restaurace zaměřená na českou a irskou kuchyni. Z piva momentálně nabízíme speciály Holby, nebo Moritze.

Jaké typy koncertů plánujete?

Rád bych folk, možná rock. Něco, co se bude dobře poslouchat. Chci poskytnout prostor mladým a nadějným muzikantům. Olomouc je jich plná a tady by tak dostali další příležitost se proslavit.

A do kdy budou sklepní prostory přetvořeny?

Byli bychom rádi, kdyby se nám to podařilo do jednoho roku. Jak to ale celé doopravdy bude, to záleží na zákaznících. Čím častěji nás navštíví, tím dříve budou prostory.

 

Navštívením Temple baru byste rozhodně neudělali chybu. Narazíte tam na sympatickou obsluhu, příjemné prostředí a v páteční večery zažije tu pravou irskou atmosféru.

Zobrazeno 3342 krát
Naposledy upraveno: čt., 8. prosinec 2016 13:45

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste