Kniha je rozdělena do částí odpovídajících hlavním jídlům. Začátek kapitoly nabízí vždy hitparádu nejlepších potravin k danému jídlu ale také seznam největší prohřešků proti štíhlé linii. Nechybí popis jednotlivých surovin, které lze použít. Následuje srovnání určitého jídla s jeho dietnější variantou. Například zapékaného müsli a vloček s ovocem, špaget carbonara a pomodoro nebo nízkotučného a normálního jogurtu. Autorka také k dietním variantám přidává jednoduché recepty. Závěrem se zmiňuje o sladkostech a alkoholických nápojích.
Kniha nabízí množství nových a překvapivých informacích. Poněkud překvapivé, je že se na straně dietních potravin objevily bramborové knedlíky a že tvrdé sýry autorka řadí k dietním prohřeškům. Recepty umístěné u dietních jídel dělají knihu praktickým pomocníkem pro vaření. Čtenáři ocení především návody na lehké dresinky na saláty. Neméně zajímavá je také pasáž upozorňující na psychologické triky prodejců potravin. Jedinou vadou na kráse knihy zřejmě zůstává poněkud nepraktické a místy až složité počítání kalorií.
Na tuzemském knižním trhu se objevila další kvalitní kniha o zdravém stravování. Ani sebelepší kulinářské umění však nikdy zcela nenahradí pravidelný pohyb – jak ostatně připomíná také autorka Diety jen tak mimochodem.
Foto: www.fitness-suplementy.cz