čt., 14. červen 2012 09:27

20. ročník festivalu pro židovskou čtvrť

Kdo se zajímá o kulturní vyžití, nechť zbystří. Od čtvrtka 5. do neděle 8. července se koná 20. ročník festivalu pro židovskou čtvrť BOSKOVICE 2012. Festival  je věnovaný zdejší jedinečné urbanistické památce - židovské čtvrti. Program jde napříč žánry tak, aby uspokojil široké spektrum návštěvníků. Festival nabízí kvalitní hudbu, výstavy, divadelní představení, filmy či autorská čtení.

Program začne v 16:00 vernisáží výstav v Muzeu Boskovicka, oficiálním zahájení provede kapela HaChucpa, která je složena z členů HaDivadla, studentů JAMU a brněnské konzervatoře, členů brněnské Židovské obce a dalších. HaChucpa se snaží autenticky oživit a prezentovat publiku židovskou hudbu, jidiš a hebrejské písně a scénickou četbu židovské literatury.

Filmy se budou promítat v kině Panorama, mimojiné například evropský film Le Havre nebo dokument Rok konopí. Připraveny jsou i válečné filmy k příležitosti 70. výročí atentátu na Reinharda Heydricha.

Festival pořádá Unijazz ve spolupráci s městem Boskovice a rodinou Mensdorff-Pouilly, za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, Česko-německého fondu budoucnosti, Nadačního fondu obětem holocaustu, Nadace Život umělce, Velvyslanectví Státu Izrael, Velvyslanectví  Spojených států Amerických a Federace židovských obcí v ČR.

„Boskovický festival, na rozdíl od jiných festivalů, probíhá po celém městě a v tom spočívá jeho výjimečnost," dodávají pořadatelé festivalu.

Lístky lze zakoupit v předprodeji na Ticketportal, Ticketpro, Ticketstream. Více informací o cenách vstupenek naleznete na www.boskovice-festival.cz


 

Zobrazeno 2507 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste