po., 28. březen 2022 21:37

61. ročník Zlaté tretry ani letos nechybí v kalendáři World Athletics Continental Tour kategorie Gold

Oštěpařka Nikola Ogrodníková se chystá k pokusu na mítinku Zlatá tretra. Oštěpařka Nikola Ogrodníková se chystá k pokusu na mítinku Zlatá tretra. Zdroj: zlatatretra.cz
Ostrava - Atletická Zlatá tretra se letos uskuteční v úterý 31. května. Bude prvním evropským mítinkem Zlaté kategorie Kontinentální Tour, jejíž kalendář zveřejnila Světová atletika ve středu 23. března. Poprvé na této úrovní, která je hned pod Diamantovou ligou, se bude závodit na Bermudách a v New Yorku.

Světová Atletika (World Athletics) potvrdila kalendář mítinků Continental Tour Gold na rok 2022. V nejvyšší kategorii Gold se i v tomto roce nachází nejkvalitnější mezinárodní mítink na území České republiky Zlatá tretra Ostrava. Na vítkovickém atletickém stadionu se opět představí světové hvězdy i česká špička. 

Do kategorie Gold patří celkem 12 mítinků na čtyřech kontinentech. Devět z nich je naplánovaných před nabitým programem prázdninových měsíců, kdy je v plánu Mistrovství světa a Evropy i Hry Commonwealthu. Celý seriál odstartuje jedním ze dvou mítinků, které jsou v jeho rámci nováčkem. Zlatá kategorie Kontinentální tour začne již 9. dubna v souostroví Bermudy ve městě Devonshire. O týden později přivítá elitní atlety mítink Golden Games v Kalifornii. Před ostravským mítinkem se seriál přesune na africký kontinent do Nairobi (7. května) a hned na druhý den do Tokia. 

Poté následuje 31. května Zlatá tretra v Ostravě, která je první evropskou destinací v rámci letošní Continental Tour Gold. Následují mítinky v Bydhošti (3. června) a Hengelu (6. června). Druhým nováčkem seriálu je Velká cena v New Yorku, která se uskuteční 12. června. Tento závod byl až do roku 2015 součástí Diamantové ligy.

O dva dny později hostí Continental Tour finské Turku (14. června). Následně bude seriál přerušen kvůli Mistrovství světa v Eugene (15. – 24. července). Dále se pak mítinky uskuteční v Székesféherváru (8. srpna), Slezsku (4. září) a Záhřebu (11. září).

Na Zlaté tretře ani ostatních mítincích této kategorie nebudou stejně jako v Diamantové lize startovat atleti z Ruska a Běloruska, kteří jsou kvůli invazi na Ukrajině vyloučeni ze všech závodů. 

 

 

 

Zobrazeno 534 krát
Naposledy upraveno: pá., 1. duben 2022 17:08
Pro psaní komentářů se přihlaste