čt., 20. duben 2017 19:03

Akční jízdenky zlevní cestu na Floru o polovinu

Olomoucké 1.A nástupiště Olomoucké 1.A nástupiště Zdroj: Marek Ruboš
Olomouc - Od čtvrtka 20. dubna se na olomouckém výstavišti Flora koná jarní etapa největší květinové akce v České republice. České dráhy proto zavedly akční jízdné platné z kterékoliv stanice v tuzemsku do Olomouce. Na festival bude možné cestovat za polovinu. 

Akční jízdenky platí po celou dobu konání zahradnického festivalu, a to od čtvrtka 20. dubna do neděle 23. dubna. Jízdenky lze zakoupit do kterékoliv stanice obsahující ve jméně Olomouc, ideální je však buď Olomouc hlavní nádraží, případně Olomouc-Smetanovy sady nebo Olomouc-Nová Ulice. Druhé dvě jmenované zastávky vlaku leží v těsné blízkosti výstaviště.  Podmínkou platnosti i pro cestu zpět je označení jízdenky razítkem ve stánku Českých drah na samotném výstavišti, který se bude nacházet v pavilonu A. 

Krom obvyklého spojení bude vypraven i speciální vlak mezi těmito stanicemitvořený historickým motorovým vozem přezdívaným Hurvínek". Tento pojede až jedenáctkrátdenně tam a zpět během celého trvání výstavy a bude tak zajišťovat potřebné posílení obvyklých spojů a roveň i neobvyklý zážitek. Bohužel v tomto speciálním vlaku neplatí akční jízdné a nákup jízdenek bude možný pouze ve vlaku u průvodčího. Cena jízdenek ve speciálním vlaku bude 20 korun za dospělého, děti do 15 let zaplatí polovinu a děti do 6 let pojedou zdarma.

Na samotném výstavišti se letos bude konat výstava pod názvem Tajemná tvář světa. Jedná již se o 38. ročník tohoto olomouckého festivalu květin. Pořadatelé slibují bohatý kulturní program zahrnující nejen květiny, ale i mnoho slavných osobností, koncertů a mimo jiné i mobilní vysílání rádia Haná přímo z místa akce. Výstava je otevřena denně od 9 do 18 hodin, vstupné bude na místě za 150 korun.

Zobrazeno 2001 krát
Naposledy upraveno: pá., 21. duben 2017 21:04

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste