pá., 3. prosinec 2010 20:57

Alter Bridge vydali třetí album

U nás ne příliš známí Alter Bridge vydali třetí album. Jmenuje se AB III, do prodeje se dostalo na začátku listopadu 2010 a fanoušky rozhodně nezklamalo.

Pár dní před vydáním třetího alba řekl bubeník Scott Phillips: „Každé naše nové album bylo lepší než to předchozí. A dovoluji si říct, že ani AB III nebude výjimkou.“ To, zda se mýlí, musí posoudit posluchači. Podle prvních ohlasů však všichni s Brianem souhlasí. Zatímco u většiny alb je jasné, zda se řadí do popu nebo zda se ubírají spíše rockovou cestou, AB III se snaží tyto styly kombinovat. A úspěšně. Vedle rychlých Isolation, All Hope Is Gone a Still Remains zde najdeme i pomalejší, baladické Ghost of Days Gone By, Wonderful Life, I Know It Hurts či Life Must Go On s neskutečně chytlavou melodií. Celkem se na desce nachází 14 skladeb.

Ptáte se, kdo se pod názvem Alter Bridge skrývá? V roce 2004 se po odchodu zpěváka Scotta Stappa rozpadla kapela Creed. Její zbývající členové - Mark Tremonti (kytara), Scott Phillips (bicí) a Brian Marshall (basa) se rozhodli založit novou skupinu. Alter Bridge. Do svých řad přijali Mylese Kennedyho, výborného vokalistu z The Mayfield Four. Mylesův hlas okouzlil dokonce i Slashe, bývalého kytaristu legendárních Guns n‘ Roses, který si Mylese přizval na turné ke svému sólovému albu. V rámci tohoto turné zahráli v červnu 2010 i v Praze.

V roce 2004 nahráli Alter Bridge své první album One Day Remains, jedenáct písní, mezi kterými jsou hity jako Open Your Eyes, Broken Wings či In Loving Memory, skladba, kterou napsal Mark Tremonti pro svou zesnulou matku.

Další deskou byla Blackbird z roku 2007. Na ní se zpěvák Myles Kennedy představil i jako geniální kytarista. Za poslech určitě stojí všech šestnáct písní. Nejdelší je osmiminutová Blackbird, ke které se váže další smutný příběh - Myles ji psal v době, kdy umíral jeho kamarád. Další zajímavostí je, že při Watch Over You zůstává většinou na podiu jen Myles a jeho akustická kytara.

Nedávno vyjeli na turné, Českou republiku na programu nemají, jak ale sami říkají, koncerty budou přibývat, je tedy možné, že zavítají i k nám.

Foto: http://www.musicradar.com/guitarist/alter-bridge-ab-iii-track-by-track-review-278474

Zobrazeno 2535 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40
Pro psaní komentářů se přihlaste