čt., 14. březen 2019 10:21

Anglie nominovala i mladíčka Rice, nechybí ani opory

Declan Rice Declan Rice Zdroj: wikimedia commons
Anglie – Ačkoliv Declan Rice získal v měsíci březnu ocenění pro nejlepšího mladého hráče Irska, rozhodl se, že na seniorské úrovni bude reprezentovat Anglii. Gareth Southgate oznámil nominaci na nadcházející kvalifikační utkání o postup na Mistrovství Evropy.

Declan Rice se narodil nedaleko Londýna v Kingstonu, kde byl i vychováván, ale díky původu prarodičů mohl reprezentovat Irsko. V mládežnických kategoriích se snažil prosadit v akademii Londýnské Chelsea, ale nakonec skončil u městského rivala West Hamu United, který je znám také pod přezdívkou Akademie fotbalu, díky schopnosti vychovávat mladé talenty. Rice se zde v letošní sezóně dokázal prosadit do A – týmu a pravidelně hraje Premiere League.

Rice nastupoval ve všech mládežnických kategoriích Irské republiky, stihl dokonce odehrát i tři zápasy za seniorskou reprezentaci, a to proti Turecku, Francii a Spojeným státům, avšak vše byla pouze přátelská utkání. Právě díky tomu, že neodehrál žádné soutěžní utkání na seniorské úrovni, se mohl stát reprezentantem Anglie, což oficiálně potvrdila i FIFA (Fédération Internationale de Football Association) a příští pátek se tak postaví Českému týmu ve Wembley v rámci kvalifikace na evropský šampionát.

Ve středu na tiskové konferenci oznámil trenér Anglie Southgate nominaci na kvalifikační utkání. Neopomenul opory týmu jako Kane či Pickford, ale dostalo se i na útočníka Bournemouthu Wilsona, který se po měsíčním zranění vrátil v plné síle a v posledním zápase Premiere League dokázal skórovat. Celá nominace čítá dvacet pět hráčů, avšak do zápasu může být nominováno o dva méně. Největší zastoupení v týmu má Londýnský Tottenham s pěti hráči a dále Manchester City, který má ve výběru čtyři hráče. Jediným hráčem z jiné ligy, než z Premiere League, je teprve osmnáctiletý Jadon Sancho, který nastupuje v Bundeslize za Borrusii Dortmund. Anglie se tedy proti Českému týmu představí v plné síle.

Nominace Anglie na zápasy kvalifikace Mistrovství Evropy:
Brankáři: Jordan Pickford (Everton), Jack Butland (Stoke), Tom Heaton (Burnley).
Obránci: James Tarkowski (Burnley), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell, Harry Maguire (oba Leicester), Michael Keane (Everton), Danny Rose, Kieran Trippier (oba Tottenham), Luke Shaw (Manchester United), John Stones, Kyle Walker (oba Manchester City)
Záložníci: Raheem Sterling (Manchester City), Ross Barkley, Ruben Loftus-Cheek (oba Chelsea), Fabian Delph, Jordan Henderson (Liverpool), Jadon Sancho (Dortmund/Něm.), Declan Rice (West Ham), Eric Dier, Dele Alli (oba Tottenham)
Útočníci: Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Callum Wilson (Bournemouth).

Zobrazeno 1086 krát
Naposledy upraveno: čt., 14. březen 2019 18:27
Pro psaní komentářů se přihlaste