út., 5. duben 2022 17:50

Arteta se omlouvá fanouškům, Arsenal si debaklem komplikuje boj o TOP 4 v ostrovní Premier League

V zápase s dalším londýnským klubem se Arsenalu nic nedařilo V zápase s dalším londýnským klubem se Arsenalu nic nedařilo Zdroj: Foto klubu
Velká Britán - Crystal Palace dalo dva góly během osmi minut první poloviny zápasu. Arsenal své šance neproměnil a ještě navíc soupeři poskytl pokutový kop, který fakticky ukončil zápas. K výkonu svého týmu se kriticky vyjádřil i trenér Arteta. O víkendu Kanonýři na svém stadioně přivítají Brighton.

Zápas se Arsenalu začal hroutit už v 16. minutě, kdy útočník domácích Mateta díky skvělému výběru místa v pokutovém území poslal míč za Ramsdalovy záda, a tak otevřel skóre zápasu. Osm minut nato krásnou nahrávkou posílá stoper Andersen do útoku Jordana Ayewa, který si jedním dotekem poradil se stopery kanonýrů a technickou střelou na zadní tyč zvyšuje na 2:0. Arsenal nevyužil svých šancí, a tak do poločasu skóre zůstalo stejné. Po začátku druhého poločasu v pokutovém území Crystal Palace padá po souboji Bukayo Saka, avšak rozhodčí neraguje a penaltu nepíská. Následovaly další šance, které Arsenal nevyužívá a následuje faul Odegaarda v pokutovém území. Zaha s jistotou proměnuje a potápí Kanonýry proměněným pokutovým kopem.

Od začátku jsme nebyli v zápase. Když sem přijedete, musíte bojovat, vyhrávat osobní souboje, získávat odražené míče a být agresivní. Nám všechno z toho chybělo,“ prohlásil Arteta. „Byli jsme opravdu nekonzistentní s míčem, což je nepřijatelné. Hlavně v prvním poločase jsme byli špatní. Omlouvám se fanouškům,“ doplnil trenér Arsenalu pro televizi Sky Sports.

Hosté si prohrou zkomplikovali boj o účast ve vytoužené Lize mistrů. Po prohře Arsenal díky skóre předskočil městský rival Tottenham. Spurs mají však o zápas navíc. O víkendu Kanonýry čeká zápas na domácí půdě s Brightonem, který se momentálně nachází na 13. místě. Arsenal doma umí a bude si muset potvrdit, že patří do TOP 4 v Premier League.

Zobrazeno 555 krát
Naposledy upraveno: ne., 10. duben 2022 21:54
Pro psaní komentářů se přihlaste