st., 28. říjen 2015 09:18

Baník je na dně, zachránit ho má Matušovič

Ostrava - Série kontroverzních rozhodnutí realizačního týmu FC Baník Ostrava pokračuje. Po náhlém odchodu trenéra Svědíka a neprodloužení smlouvy Milanu Barošovi přichází na Vítkovický stadion nový asistent trenéra Miroslav Matušovič.

Fotbalový klub FC Baník Ostrava zažívá nejhorší vstup do sezony v celé své historii. Po jedenácti odehraných kolech má na svém kontě pouze čtyři body a devět vstřelených branek. Vrcholem nezdarů je vyřazení v českém poháru divizním Rýmařovem. Kdysi slavnému a obávanému celku se pomalu vzdaluje vidina záchrany v Synot lize. Vedení klubu se proto uchýlilo k velice kontroverznímu rozhodnutí. Realizační tým obohatí bývalý hráč Baníku Miroslav Matušovič.

„Jsem vděčný, že jsem mohl v Baníku strávit nádherná léta a že mi dal vůbec šanci dostat se do velkého fotbalu. Pokud bude možnost pomoci, rád to udělám,“ uvedl na klubových stránkách Matušovič.

Fanoušci tuto posilu hodnotí velice negativně, protože se jedná o hráče, který za vidinou evropského fotbalu přestoupil do kádru největšího rivala domácích, Sparty Praha. „To už není ani amaterismus. To už je otevřený výsměch fanouškům,“ napsal na stránky klubu fanoušek Zdeněk Kotas.

Miroslav Matušovič má cenné ligové zkušenosti. Byl základním stavebním pilířem kádru Ostravy při posledním vyhraném titulu v sezoně 2003/2004. V roce 2005 přestoupil do Sparty Praha, se kterou dvakrát vyhrál domácí soutěž a také se stal trojnásobným vítězem českého poháru. Mezi léty 2009 a 2012 hrál za kyperský celek Apollon Limassol. Od roku 2012 působí jako manažer a hrající trenér v divizním celku MFK Havířov.

Tým FC Baník Ostrava se nyní připravuje na další ligové kolo, ve kterém se utká se silným Libercem a doufá, že mu nová posila pomůže k potřebným bodům.

Zobrazeno 1762 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:23
Pro psaní komentářů se přihlaste