ne., 18. březen 2018 12:54

Barbora Strýcová vyhrála čtyřhru na americkém Indian Wells

Barbora Strýcová a Sie Šu-wej s trofejí Barbora Strýcová a Sie Šu-wej s trofejí Zdroj: webové stránky WTA
Indian Wells - Jednatřicetiletá česká teniska Barbora Strýcová spolu s Tchajvankou Sie Šu-wej ve finále porazily Rusky Makarovovou s Vesninovou a slaví titul.

Bývalá světová jednička z Tchajwanu a rodačka z Plzně vytvořily pár na poslední chvíli. V prvním kole kalifornského turnaje si ve třech setech poradily s Polkou Rosolskou a Australankou Spearsovou. V osmifinále porazily tchajwanský pár sester Chanových, ve čtvrtfinále vyřadily Američanku Kingovou se Slovinkou Srebotnikovou a probojovaly se mezi čtyři nejlepší páry. V semifinálovém zápase zvítězily nad kanadsko-čínskou dvojici Dabrowská - Xu a postoupily do finále. V něm na ně čekala favorizovaná dvojice z Ruska v podobě Jekatěriny Makarovové a Jeleny Vesninové, které jsou světovými jedničkami.

V páté hře prvního setu sebrala Strýcová se Šu-wej Ruskám podání a zvítězily v poměru 6:4. V druhém setu se deblistky střídaly ve vedení. V závěru ale Strýcová úřadovala na síti, získala se svou spoluhráčkou několik míčků v řadě a dokráčely k zisku cenného titulu. Barbora Strýcová si tak připsala jedenácté turnajové vítězství ve čtyřhře. Sie Šu-wej má o jedno víc. Strýcová se představí i na dalším americkém turnaji. V Miami bude hrát s krajankou Andreou Sestini Hlaváčkovou.

Americká bitva o titul

Čistě americký souboj viděli diváci ve finále mužské čtyřhry. V něm se utkali bratři Bryanovi proti Isnerovi se Sockem. V prvním i druhém setu musela rozhodovat zkrácená hra. V obou případech měli navrch Isner se Sockem. Turnajem prošli bez ztráty jediného setu a vyhráli druhý společný titul ve čtyřhře.

Federer se trápil

Semifinálový zápas musel otáčet první hráč světového žebříčku proti mladičkému Chorvatovi Čoričovi. Jednadvacetiletý rodák ze Záhřebu ovládl úvodní set zápasu v poměru 7:5 a navrch měl i v tom druhém, když Federera připravil o podání hned v první hře. Zápas do vítězného konce ale nedotáhnul. V závěru ztratil dvě podání po sobě a švýcarský tenista vyrovnal. V rozhodujícím setu Federer obrat v zápase dokonal a po velkém boji postoupil do finále, ve kterém ho čekal argentinský tenista a osmý hráč světa Juan-Martin Del Potro. Ten v semifinále zdolal ve dvou setech Kanaďana Miloše Raoniče. Po velké bitvě Del Potro udolal Švýcara 6:4, 6:7(8) a 7:6(2) a ač to zní neuvěřitelně, slaví svůj první titul z turnaje kategorie Masters.

Zobrazeno 2064 krát
Naposledy upraveno: so., 24. březen 2018 13:50
Pro psaní komentářů se přihlaste