čt., 9. prosinec 2021 22:28

Barcelona si poprvé od sezony 2003/2004 nezahraje vyřazovací část Ligy mistrů.

Leroy Sane vysílající dynamit na bránu Barcelony Leroy Sane vysílající dynamit na bránu Barcelony Zdroj: https://ichef.bbci.co.uk/onesport/cps/800/cpsprodpb/1506A/production/_122022168_leroysane.jpg
Fotbalisté Barcelony prohráli ve středečním zápase Ligy mistrů na hřišti německého Bayernu a po 17 letech katalánští Blaugranas nebudou součástí jarní části soutěže.

Před posledním zápasem skupinové části Ligy mistrů nebyly postupové šance fotbalového giganta příliš příznivé. Soupeřem „na dálku“ byla portugalská SL Benfica, která doma přivítala Dynamo Kyjev. Barcelona přijede do Mnichova s tím, že musejí vyhrát, v případě neúspěchu by musela věřit v zaváhání týmu z Lisabonu. 

Zápas začal lépe Bayern, který si od počátečního hvizdu připravoval poměrně slušný počet brankových příložitostí. V 34 minutě došlo k první radosti domácích fanoušků. V pokutovém území se dostal k míči Robert Lewandowski, který poslal centr na hlavu Thomase Müllera. Gólovou hlavičku sice vykopl domácí stoper Óscar Mingueza, ale hlavní rozhodčí Hategan ukázal na hodinky, a protože míč už přešel brankovou čáru, gól uznal. Ještě před poločasovou přestávkou se napřáhl ke střele Leroy Sané, překonal brankáře Ter Stegena a do kabin se šlo za stavu 2:0. V druhém poločase po přihrávce Alpohonsa Daviese skóroval ještě osmnáctiletý Jamal Musiala. Bayern tak na domácím hřišti porazil trápící se Barcelonu 3:0 a vzhledem k souběžně hranému zápasu, kde Benfica zvítězila nad Kyjevem 2:0, se katalánští do vyřazovacích bojů nepodívají a budou se snažit o úspěch alespoň v Evropské lize.

Zatímco Barcelona se nachází v krizi, klub je zadlužen a příznivci velkoklubu budou muset svoji důvěru vložit do klubové legendy a nedávno nově zvoleného trenéra Xaviho, tak situaci u druhého týmu se zkratkou FCB je naprosto odlišná. Bayern dokázal vyhrát všech 6 zápasů základní části, se ziskem 18ti bodů opanovali skupinu a v pondělí jim tak bude přidělen soupeř z druhého místa jiné skupiny. 

„Jsme ale Barca. Tenhle večer a tento zápas musí představovat zlom. Dnes začíná nová etapa Barcelony a začíná od nuly. Musíme toho ale sami od sebe vyžadovat mnohem víc a změnit spoustu věcí," takto se po zápase vyjádřil trenér Barcelony Xavi, který ví, že ho v klubu nečeká jednoduchý úkol.

FC Bayern Mnichov - FC Barcelona 3:0 

Góly: Thomas Müller 1:0 (34. minuta)
         Leroy Sané 2:0 (43. minuta)
         James Musiala 3:0 (62. minuta)

 

Zobrazeno 490 krát
Naposledy upraveno: út., 14. prosinec 2021 10:57
Pro psaní komentářů se přihlaste