so., 16. březen 2019 00:24

Berani vstali z mrtvých! O postupujícím se rozhodne v neděli v Mladé Boleslavi

Útočník Zlína Tomáš Fořt v souboji s mladoboleslavským obráncem Davidem Bernadem Útočník Zlína Tomáš Fořt v souboji s mladoboleslavským obráncem Davidem Bernadem Zdroj: www.hokej.zlin.cz
Zlín – Na zimním stadionu Luďka Čajky dnes pokračovala série mezi zlínskými Berany a mladoboleslavskými Bruslaři, v níž mohli hosté udělat poslední krůček k vytouženému postupu do čtvrtfinále. Domácí naopak museli vynaložit všechny své síly k tomu, aby zvítězili, a vynutili si pátý rozhodující zápas na ledě Středočechů.

Už od prvních minut bylo jasné, že ani jeden ze soupeřů nedá svému protivníkovi nic zadarmo. Na konci třetí minuty nejdříve netrefil prázdnou branku domácí Valenta a o půl minuty později svůj samostatný únik tváří v tvář Kašíkovi neproměnil Michal Vondrka. Hrálo se tedy dál za bezgólového stavu. Ten trval až do času 13:22, kdy se po čerstvě skončené hře čtyř proti čtyřem rozjeli ve dvou na jediného obránce David Šťastný s Martinem Procházkou. První jmenovaný poslal milimetrově přesnou nahrávku na druhého jmenovaného a ve městě obuvi mohla propuknout nefalšovaná středočeská radost. Po gólu hostů nastala zhruba pětiminutová nudná série nepřesností, kterou ukončilo až vyloučení Davida Šťastného za podražení. První domácí přesilovka přinesla gól. V čase 19:15 vypálil Nosek za jízdy z úhlu, Růžička kotouč pouze vyrazil před sebe. V následné skrumáži v mladoboleslavském brankovišti se nejlépe zorientoval Tomáš Fořt, který poslal kus černé pryže nekompromisně za záda gólmana Bruslařů. Výsledek 1:1 poté vydržel až do úvodní sirény.

V úvodu druhé části bylo vidět, že gól do šatny domácím Beranům pomohl. Byli to totiž oni, kdo následně předváděl mnohem aktivnější hru. Bohužel pro ně však bez nějakých významnějších šancí. Naopak aktivitu s postupujícím časem začali přebírat hosté, kteří mohli dokonce jít v třicáté minutě do vedení. Z přímého souboje Klepiš vs. Kašík ale jako vítěz vyšel maskovaný muž v modro-žlutém dresu. O necelých pět minut později se do velké příležitosti dostali také domácí, konkrétně Jakub Šlahař. Ten si vybruslil od levého mantinelu na střed a vyslal pořádnou jedovku, která se po odrazu od hostujícího obránce otřela o Růžičkovu tyčku! Do konce druhé periody už potom žádný další gól nepadl, oba týmy se tedy odebraly do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Třetí třetinu začínali domácí s jedním hráčem na ledě navíc, jelikož v poslední vteřině prostřední části šel na trestnou lavici pykat za podrážení Jan Růžička. V početní výhodě si však Berani žádnou větší příležitost nevytvořili, a tak se za nezměněného stavu pokračovalo v pěti na obou stranách. Nedá se zrovna říci, že by to byl nějak extra pohledný hokej. Hra se odehrávala hlavně po rozích a ve středním pásmu. Větší příležitosti přišly až v posledních minutách třetí třetiny, obě byly z mladoboleslavských holí. Nejdříve v padesáté páté minutě vychytal Kašík pokus Skalického o bekhendovou kličku, v minutě padesáté deváté pak zase betonem vykopl pokus Žejdla. A tak se šlo do prodloužení.

Dvacetiminutové prodloužení hrané v pěti proti pěti začali lépe hosté, kteří logicky chtěli celou sérii ukončit. Nebylo jim to ale příliš platné. Jistý Kašík si se všemi jejich pokusy poradil, a tak v šedesáté deváté minutě přišlo rozuzlení. Všechno paradoxně začala krásná útočná akce Klepiše s Pabiškou, jejíž zakončení Kašík vykopl svým pravým betonem. Puk pak z vlastního pásma poslal Dufek do jízdy Zdeňku Okálovi, který projel celé hřiště, nechal hostující obranu za sebou a v čase 68:33 propálil Jana Růžičku střelou mezi betony. Potvrdilo se tak staré české sportovní pořekadlo nedáš - dostaneš.

Zápas skončil, série však nikoliv. Rozhodující zápas se tak odehraje v neděli 17. 3. na ledě mladoboleslavské ŠKOENERGO Arény od 17:00.

Stav série: PSG Zlín - BK Mladá Boleslav: 2:2

Autor: David Kubatík

 

Zobrazeno 1223 krát
Naposledy upraveno: so., 16. březen 2019 12:12
Pro psaní komentářů se přihlaste